Композиторът Димитър Киров посвети химна си за Пирогов на медиците

...
Композиторът Димитър Киров посвети химна си за Пирогов на медиците
Коментари Харесай

Димитър Киров посвети химн на Пирогов - slava.bg

Композиторът Димитър Киров посвети химна си за Пирогов на медиците от първа линия в битката с ковид, разгласи самият той. „ През 2010 година написах музиката и текста на този химн – „ Химн на Пирогов “ по случай 200-годишнината от рождението на Н. И. Пирогов; 60-годишнината на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ и здравните служащи и чиновници от незабавната медицина в Република България. Само преди дни болница „ Пирогов “ даде първите жертви в страната на заболели от COVID-19.

Нека от през днешния ден този химн звучи и в поддръжка на всички лекари, сестри и медици, които са на „ първа линия “ в битката против невижданата и зложелател за човечеството ни опасност, както я дефинира Тедрос Аданом Гебрейесус от Световната здравна органицзация.

Някои от тях към този момент изгубиха, или ще изгубят своя живот и ще лишат своите близки и родственици от себе си в името на това да спасят нашия живот, с цел да спасят живота на нашите даца и/или живота на нашите татковци и майки... За да изпълнят своя дълг. Поклон пред Вас “, написа във фейсбука си музикантът, който назовават българския Клайдерман.

Ето го и химнът на Пирогов
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР