Компонентите, от които е направен iPhone, струват сумарно около 373

...
Компонентите, от които е направен iPhone, струват сумарно около 373
Коментари Харесай

Колко струва iPhone 12 разглобен на части


Компонентите, от които е изработен iPhone, костват сумарно към 373 $
(снимка: CC0 Public Domain)

Високата цена на iPhone постоянно е предизвикала разногласия дали си заслужава човек да я заплати, откакто на пазара се оферират не по-лоши устройства за по-малко пари. Разбира се, за почитателите на Apple няма по-добър смарт телефон от iPhone и всеки цент си коства.
още по тематиката
След демонтиране на специалистите на Fomalhaut са пресметнали какъв брой костват сумарно съставените елементи на новия флагман. Оказва се, че цената на вложените в iPhone 12 елементи е почти 373 щатски $, излиза наяве от обява на.

Основните съставни елементи са, който коства към 70 $, SoC чипът A14 за 40 щатски $, DRAM паметта SK Hynix за 12,8 $, флаш паметта Samsung за 19,2 $ и CMOS датчикът Sony за 7,4-7,9 $. За съпоставяне, крайният артикул iPhone 12 се предлага на пазара в Съединени американски щати на цени от $799.

Трябва да се означи, че Fomalhaut проучва главно цената на материалите, която обаче се въздейства от добива и действителните разноски евентуално са по-високи. В същото време, интервенции, маркетинг и логистика остават отвън тези калкулации.

Освен това доставчиците на съставни елементи за смарт телефоните на Apple може да са разнообразни. Предишното демонтиране на iPhone 12 и iPhone 12 Pro от iFixit сподели, че в допълнение към, планиран от Apple и създаден от TSMC, Micron доставя LPDDR4 SDRAM, Samsung доставя NAND флаш, а Qualcomm дава отговор за 5G и LTE съставените елементи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР