Комплектите гедоре обикновено идват в кутия, която е лесна за

...
Коментари Харесай

Какво гедоре да си купя


Комплектите гедоре нормално идват в кутия, която е лесна за преместване и предпазване
(снимка: CC0 Public Domain)

Всеки домакински занаятчия или занимаващ се професионално с ремонтни действия има потребност от добър набор принадлежности. Това са разнообразни комплекти, които могат да ви оказват помощ да извършите от най-елементарен ремонт у дома, до по-сложен на автомобила да вземем за пример.

Комплектите принадлежности, предопределени за дома или за професионални цели, се отбелязват с термина „ гедоре ”.

Какво е гедоре?

Всъщност наименованието „ гедоре ” е име на немска компания, учредена през 1919 година от тримата братя Довидат. Те стартират с произвеждане на гаечни ключове и други ръчни принадлежности и последователно усилват активността и базите си. След гибелта на Ото Довидат през 1975 година компанията уголемява портфолиото и се утвърждава в интернационален мащаб, ръководена от сина му Карл. Децата на Карл не престават развиването на марката, като през 2018 година се основават обособени продуктови серии за друг вид консуматори – за професионално гедоре, от междинен ценови клас, горски принадлежности и други

Във всеки един комплект гедоре наложително участват вложки, наричани още „ камъни ”, и тресчотки – съоръжения за захващането на вложките.

Отделните комплекти гедоре могат да включват разнообразни спомагателни елементи и принадлежности – от клещи и отвертки, до ролетка и макетно ножче.

Какви са типовете гедоре?

Почти всеки комплект идва в кутия, лесна за преместване и предпазване. Според типа на инструментите и размера на самия комплект, те може да са в куфарче или в чекмеджета.

Обикновено кутиите с принадлежности могат да се разделят на следните групи:

Инструментите в подобен комплект може да се употребяват за разнообразни домашни работи и поправки на съоръжение. Най-често броят им е огромен, може да доближи и над 200, само че от време на време се постанова да купувате и настрана спомагателни принадлежности.

В тях се включват единствено най-важните принадлежности, с които да поправите нещо у дома или в гаража. Лесно ще ремонтирате да вземем за пример повредата на мебел или тръбопровод, само че няма да са ви задоволителни за изработката на цялостен ремонт.

Професионално гедоре се купува с съответна цел или от хора, които имат потребност от него за своята специалност. Освен че съдържа нормалните принадлежности, включва и специфични такива за избран вид работа.

Принципно тези комплекти са най-сложни и с максимален брой принадлежности заради прекомерно огромния брой гайки по колите.

Колко елементи съдържат комплектите гедоре?

Независимо дали ще поправяте нещо у дома, или по колата си, вашият комплект гедоре би трябвало да съдържа нужните елементи. Разбира се, доста зависи какво тъкмо ще ремонтирате, само че в комплекта ви би трябвало да има тресчотки и накрайници, универсални отвертки, шестограми, гаечни ключове, глухи ключове, клещи, чукове. Може да си купите всяка част и поотделно, само че готовият комплект ще ви спести време, нерви и средства.

На пазара се оферират комплекти гедоре, които се състоят от друг брой елементи, като се стартира от минималния брой за домашна приложимост до професионалните комплекти за работа в автосервизи, произвеждане или индустрия.

В взаимозависимост от вашите потребности можете да се спрете на:

Списъкът с броя на частите в другите комплекти може да бъде удължен с още десетки разновидности. Трябва да прецените кой комплект ще ви послужи най-добре, а по отношение на качеството се насочете към известна марка, която има добра известност на пазара.

Как да изберете вярното гедоре?

Критериите, които могат да ви послужат като ориентир при избора на гедоре, са няколко:

Някои марки са насочени най-вече към произвеждане на принадлежности за фенове, а други – за професионални потребности. За по-малкото натоварване вкъщи по-добър вид е непрофесионалният комплект.

Тъй като с изключение на тресчотки и вложки комплектът може да съдържа и доста други принадлежности, преценете кои от тях ще са ви нужни за съответната активност у дома или на работа.

По-големият квадрат значи, че вложката и тресчотката ще могат да понесат по-голямо натоварване. Най-популярните размери са 1/4″, 1/2″, 3/4″ и 1″.

Едни от тях са предопределени за болтове от 8-10 мм, а други – за 20-22 мм. Вземете поради с какви болтове работите най-често. За домашна приложимост се избират вложки с размери до 32 мм, а за ремонт на коли – по-големи, до 60 мм.

Такива като тънкостенни, удължени и други могат да са ви потребни при избрани обстановки.

Качественият комплект гедоре съдържа принадлежности, направени от хром-ванадиева стомана. Така се получават оптимално тънки стени на накрайниците и се улеснява достъпа до дълбоки и тесни места.

С избора на вярното гедоре ще можете да разчитате на точния инструмент при потребност, ще постигате по-ефективни резултати и ще сте сигурни в положителната си инвестиция за години напред.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР