Комплект от два Powerline адаптера за лесно разширение на домашната

...
Комплект от два Powerline адаптера за лесно разширение на домашната
Коментари Харесай

Tenda AV1000 – гигабитова скорост през електрическата мрежа

Комплект от два Powerline адаптера за елементарно уголемение на домашната мрежа без потребление на Wi-Fi повторители или пробутване на кабели през стените

Комплектът Tenda PH6 AV1000 включва два Powerline адаптера за домашна мрежа със скорост 1Gbps (снимки TechNews.bg)

Ако желаете да разширите домашната си мрежа, в общия случай ще би трябвало да усилите безжичния Wi-Fi сигнал или да прокарате Ethernet кабел през стените. Има обаче и друго, по-елегантно решение – да употребявате съществуващата електрическа апаратура за предаване на данни.

Мрежовата компания Tenda, чиито артикули стават все по-популярни и на българския пазар, предлага комплект от две устройства – Tenda PH6 AV1000 Gigabit Powerline Adapter Kit, който ще ви улесни неимоверно при разширение на обсега на домашната мрежа. Нещо повече, с тази композиция от лесни за потребление устройства ще се наслаждавате на гигабитови скорости за приложения като стрийминг на видео и игри.

Стилен външен тип

Комплектът се доставя в дребна кутия, върху облицовката на която са показани освен двата Powerline адаптера, само че и най-важните им характерности, включително съпоставяне с други сходни артикули на Tenda, както и скица на характерен сюжет на потребление в домашната мрежа. Така още от опаковката придобиваме ясна визия за качествата и приложението на AV1000.

Вътре в кутията откриваме две идентични Powerlien устройства за свързване към електрически контакт, а и самите те притежаващи подобен, плюс два LAN кабела и документи. Компактни, побиращи се на длан, Powerline адаптерите имат моден външен тип и са изпълнени в мек бял цвят, тъй че когато се инсталират в контактите, по никакъв метод не утежняват интериора – ненатрапчиви са и основават чувство за модерност.

Елегантно уголемение на домашната мрежа

Комплектът AV1000 е планиран с концепцията да обезпечи елементарно уголемение на домашната мрежа за данни, като се употребява съществуващата електрическа апаратура, вместо Wi-Fi повторители или пробутване на LAN кабели през стените. Решението на Tenda се възползва от преимуществата на технологията Homeplug AV2.

Едното устройство се конфигурира наоколо до рутера на домашната мрежа. То се слага в електрическия контакт и се свързва към рутера посредством LAN кабел, като за задачата на долната му страна има порт RJ45. След това пъхаме другия адаптер в електрически контакт в стаята, в която желаеме достъп до мрежата, и го свързваме с LAN кабел към компютъра, ТВ приставката или друго устройство.

Това е всичко – мрежата е основана, без да е належащо в допълнение настройване. Данните се придвижват несъмнено по електрическия кабел от единия до другия завършек на връзката. Имаме бърза и лесна „ plug and play ” апаратура на домашна мрежа.

Вграден захранващ контакт

Нещо повече, Powerline адаптерът има вграден контакт и към него можем да включим зареждането на самите устройства – било то компютър или ТВ приставка, като по този метод не губим електрически контакт в стената. Важен миг е потреблението на разклонител – той би трябвало да се свърже към електрическата мрежа през Powerline адаптера, а не назад – адаптерът да се сложи в разклонителя.

Powerline адаптерът поддържа мрежата за данни на разстояние до 300 метра и в същото време е извънредно икономично устройство. При цялостно натоварване адаптерът употребява 3,2W, а автоматизираният режим за спестовност на сила понижава потреблението с 85% – до 0,36W.

Ненатрапчиви светлинни знаци демонстрират положението на адаптера и мрежата – включено електрозахранване, задействана Powerline мрежа и Ethernet свързване. Те могат да светят непрекъснато или да мигат, с което алармират за разнообразни положения.

Приложения

С комбинацията от два (или повече) Powerline адаптера можем да разтеглим елементарно локалната мрежа до всяко кътче на дома, с цел да употребяваме всевъзможни приложения със скорост до 1 гигабит в секунда (Gbps).

Сред най-очевидните приложения на сходна мрежа са стриймингът на HD филми, онлайн игрите, аудио и видеоконференции и други Разбира се, изискване за безпроблемно потребителско преживяване с тези приложения е да имаме постоянна и бърза интернет връзка от нашия снабдител.



Наличност и цена

Комплектът за уголемение да домашната мрежа Tenda PH6 AV1000 Gigabit Powerline Adapter Kit е наличен на българския пазар от сътрудниците на Tenda. Цената за крайни консуматори е към 120-130 лв. (с ДДС).
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР