Комплексният онкологичен център във Враца ще подмени остарялата си апаратура

...
Комплексният онкологичен център във Враца ще подмени остарялата си апаратура
Коментари Харесай

КОЦ-Враца подменя апаратура за близо 250 000 лева

Комплексният онкологичен център във Враца ще подмени остарялата си инсталация с близо 250 000 лв., научи организация BulNews. Молбата за разрешаване на покупката посредством търг е отправена към врачанските общински съветници от шефа на КОЦ-Враца доктор Григор Томов.
Апаратурата е нужна за отделенията по образна диагностика и анестезиология и интензивно лекуване и е на обща стойност от 207 000 лв. без Данък добавена стойност или малко над 248 000 лв. с Данък добавена стойност.
Предвижда се закупуването на рентгенова тръба за компютърен томограф и система за архивиране, обработка и транспорт на образни проучвания – хардуер и програмен продукт. За отделението по анестезиология и интензивно лекуване пък е нужен уред с пациентен екран и кръвно-газов анализатор.
Обществената поръчка за доставка на апаратурата е включена в план-графика на „ КОЦ – Враца “ ЕООД за обмисляне и осъществяване на публичните поръчки за 2019 година Закупуването на здравната техника ще се обезпечи със лични средства на лечебното заведение.
„ Закупуването на апаратурата се постанова заради надхвърляне на експлоатационния интервал и зачестили проблеми “, написа в настояването ди до общинските съветници доктор Томов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР