Комплексният онкологичен център в Стара Загора вече разполага с нова

...
Комплексният онкологичен център в Стара Загора вече разполага с нова
Коментари Харесай

Комплексният онкологичен център в Стара Загора получи прецизна диагностична апаратура

Комплексният онкологичен център в Стара Загора към този момент разполага с нова Хибридна SPECT/CT система в отделението по Нуклеарна медицина. Работата j е щадяща за здравето на пациентите и разрешава по-точна и прецизна диагностика на хората с онкологични и неонкологични болести.

С новия уред могат да се изследват всички органи на човешкото тяло. Основното приложение е осъществяването на прецизна диагностика в региона на онкологичните болести, при тумори на гърдата, простатата, белия дроб, щитовидната жлеза и други Използването на SPECT/CT апаратурата ще усъвършенства доста ранната диагностика и определянето на стадия на онкоболните, което е в основата на сполучливото, модерно лекуване. Поради това, че проучването е на цялото тяло, по едно и също време с локализирането на тумора се получава и информация за околните и далечни метастази. Ранното разкриване на рецидиви на онкологичното заболяване и следене на резултата от приложената терапия също е огромно преимущество на метода.

С потреблението на хибриден SPECT/CT уред се понижава лъчевото натоварване на пациентите, заради използването нови модерни технологии, на по-ниски дози радиофармацевтици и нискодозова компютърна томография.

Апаратурата е закупена със средства по самодейност JESSICA, част от Оперативна стратегия „ Регионално развиване “ 2007 – 2013г., според Договор за заем сред „ Комплексен онкологичен център – Стара Загора “ ЕООД и Регионален Фонд за Градско Развитие АД и Сосиете Женерал Експресбанк АД.

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан е поканен да извърши церемониален водосвет на пространствата при откриването на 22 януари в 11:00 часа.

Отделението по Нуклеарна медицина към “Комплексен онкологичен център – Стара Загора ” ЕООД е оборудвано от декември 2018 година с последно потомство хибридeн SPECT/CT уред – Symbia Intevo Bold, Siemens. В България има шест такива апарата и всички те в София. Наличието на модерното съоръжение и в Стара Загора е от изключителна значимост за пациентите. Екипът на отделението, отпред с доктор Диана Гешева, с дълготраен опит в SPECT проучванията, е минал образование за работа с новия уред, извършено от задгранични и български приложни експерти на компания „ Сименс Хелткеър “, оповестиха от пресцентъра на Общината.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР