Комплексни са причините за това МВР да не е ефективно.

...
Комплексни са причините за това МВР да не е ефективно.
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: МВР беше окалинчено по времето на ГЕРБ

„ Комплексни са аргументите за това Министерство на вътрешните работи да не е дейно. На първо място е недофинансиране на цялата система за сигурност. 90% от годишния бюджет на министерството отива за личен състав. Условията, в които работят служителите на реда, са ужасни заради липса на финансови средства “. Това съобщи ген. Атанас Атанасов пред БТВ.

По думите му са нужни и точни критерии при кадровия асортимент, тъй като при ръководството на ГЕРБ Министерство на вътрешните работи е било „ окалинчено “.

„ На основни позиции не бяха назначавани експерти с потвърдени качества, а комфортни хора, които да обслужват задкулисието, което стоеше зад предходната власт “, сподели още Атанас Атанасов.

„ България няма единна държавна конструкция, която да се бори с бедствия и повреди. Имаше планове и законопроекти за изваждане на противопожарната работа от Министерство на вътрешните работи и основаване на обособена организация. Това е неотложно да се случи. Освен да има единна конструкция, тя би трябвало да бъде снабдена с съвременна техника и хеликоптери “, сподели Атанас Атанасов.

Според него не може да се чака „ безусловно очистване на зависимости “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР