Комплексни са причините за километричните опашки по границата с Гърция.

...
Комплексни са причините за километричните опашки по границата с Гърция.
Коментари Харесай

МВР: За Гърция изберете друго ГКПП, не Кулата

Комплексни са аргументите за километричните опашки по границата с Гърция . В последните дни имаше огромно натоварване, само че единствено на " Кулата ", до момента в който прилежащите пунктове бяха безусловно празни.

Това съобщи пред БНР основният секретар на Министерство на вътрешните работи старши комисар Ивайло Иванов. В същото време на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата-Промахон бе началникът на Гранична полиция основен комисар Светлан Кичиков .

Кичиков прикани пресичащите границата с Гърция да изберат различен граничен пункт, вместо Кулата-Промахон .

Според него, повода за километричните опашки е нараствания трафик на леките коли и на рейсовете с 25%. Опашката на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " е над 2 км , непрестанно вървим, сподели граничар №1.

" Над 10 000 коли са минали за изтеклото денонощие. На " Маказа " и на Илинден няма проблем . Имаме 6 гранични пункта с Гърция. ", сподели шефът на Гранична полиция Светлан Кичиков.
 Пореден ден със запушване в посока Гърция на Граничен контролно-пропусквателен пункт
Пореден ден със запушване в посока Гърция на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата "

Пътуващи разясняват, че би трябвало да тръгнат в 3 часа през нощта от Благоевград

" Преминали сме на омекотен режим за обработка на жители на Европейски Съюз, една румънска кола се обработва за 20-25 секунди, в случай че има деца - към 45 секунди. Има и 3 мобилни устройства, с цел да вдигнем % на обработваните коли и рейсове. В събота са минали 50 рейса с туристи. От 14 часа през днешния ден влиза възбраната за придвижване на тирове , на тяхното трасе се бъдат пуснати и леките коли ", сподели Кичиков.

Като причина за забавянето той изясни, че не постоянно хората са приготвили на едно място документите за прекосяване на границата . " Апелирам родителите да носят и копие за декларациите, с които се позволява извеждане на децата им от страната ".
 Затвор за нарушителите на пътя в Гърция
Затвор за нарушителите на пътя в Гърция

Пияните, надрусаните и други рискови водачи влизат в затвор за най-малко година

Причината за днешното посещаване на шефа на гранична полиция е, че единствено в петък, за по-малко от 24 часа от там са минали над 6500 коли . Според Иванов, колите се обработват относително бързо - под минута.

Евентуалното закъснение, по думите на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов, било поради неналичието на нужния набор от документи .

" Когато се носи декларация за непридружено дете, би трябвало да има и копие. Вчера сътрудниците са създали над 500 копия на такива заявления , тъй като копие от тази декларация би трябвало да остане и при нас ", сподели Иванов.

Той посочи, че на уеб страницата на " Гранична полиция " има доста точни инструкции какви документи би трябвало да се носят от жителите за облекчение на инспекцията.
 200 000 визити на българите в Гърция през май месец
200 000 визити на българите в Гърция през май месец

Пътуваме 10% повече към Италия

Има покачване на бежанския напън спрямо 2018 година, сподели Иванов. По думите му тези хора не са били позволени на територията на страната.

" Съоръжението на турската граница оказва своя позитивен резултат. Факт е, че там натискът непрекъснато понижава . В момента засиленият миграционен напън е от Гърция към България. Колегите вършат всекидневен разбор, вземат доста положителни ограничения и макар засиления напън, на територията на страната са малко арестуваните групи ", сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

По думите му Министерство на вътрешните работи още веднъж ще сътвори взаимни екипи от командировани чиновници и задгранични служители на реда в огромните български курорти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР