Комплексни молекулярно-генетични експертизи потвърдиха, че останките, открити през 1993 и

...
Комплексни молекулярно-генетични експертизи потвърдиха, че останките, открити през 1993 и
Коментари Харесай

Нови експертизи потвърдиха: Останките на семейството на Николай Втори са автентични

Комплексни молекулярно-генетични експертизи потвърдиха, че останките, открити през 1993 и 2007 година край съветския град Екатеринбург, са на някогашния император Николай Втори, членовете на фамилията му и на лица от обкръжението им. Това заяви Следственият комитет на Русия, предават международните организации.

На 17 юли се навършват 100 години от разстрела на царското семейство в Екатеринбург.

Седем от общо 11-те открити фрагмента дават отговор на фамилната група - майка, татко, четири дъщери и един наследник. Съпоставянето на генетичните профили от костните остатъци с проби, взети от живеещи в наши дни родственици на семейство Романови и по бащина, и по майчина линия удостоверяват, че останките принадлежат на Николай Втори и членове на фамилията му, показва федералното разследване.

Съпоставка с останките на Александър Трети - татко на Николай Втори, също демонстрира, че става дума за остатъци на татко и наследник.
 Преглед на изображението в Twitter
Следственият комитет ще завърши следствието по делото, откакто получи данните от последните 4 експертизи, в това число за проучените документи от задгранични архиви, събрани през последните година и половина, заяви следствието.

Става дума за две повторни съдебномедицински (антропологични) експертизи, експертиза за авторство и историческо-архивна експертиза. В тях вземат участие видни учени, които проучват близо 2000 документа, в това число открити през 2017-2018 година в задгранични архиви и неразучени до момента, означи ведомството.

Следствието по делото за гибелта на убитите стартира преди 25 години - през 1993 година, припомня организацията. Тогава край Екатеринбург бяха открити, заровени, хипотетичните остатъци на Николай Втори, императрица Александра Фьодоровна , на дъщерите им Олга, Татяна и Анастасия, също и на лица от свитата им.

През 1998 година следствието бе завършено " заради гибел на причинителите на закононарушението ". То бе възобновено, откакто през юли 2007 година при разкопки бяха открити хипотетични остатъци на престолонаследника Алексей и на сестра му Мария Романова - южно от мястото, където бяха открити първите девет фрагмента. След експертизи то още веднъж бе прекъснато и отново възобновено през септември 2015 година за спомагателни разбори с оглед изводите на междуведомствена работна група, основана през юли 2015 година по предложение на Руската православна черква.
 Преглед на изображението в Twitter
Участниците в групата предложиха по-специално спомагателни проучвания на обекти, недостъпни преди за следствието, като останките на великата княгиня Елизавета Фьодоровна , сестра на императрица Александра Фьодоровна , които се намират в Йерусалим, припомня организацията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР