Комплексната теологична, арабистка и тюркологична експертиза обаче не е готова

...
Комплексната теологична, арабистка и тюркологична експертиза обаче не е готова
Коментари Харесай

Апелативният съд гледа делото срещу проповедника Ахмед Муса

Комплексната теологична, арабистка и тюркологична експертиза обаче не е подготвена и не беше изслушана от съда. Тя би трябвало да даде отговор на доста въпроси измежду които дали в конфискуваната литература и в изнасяните от подсъдимите лекции има антидемократична идеология, съобщи Българска национална телевизия.

Назначената от апелативните съдии сложна експертиза е направена без присъединяване на теолога лекар Сафер Хасанов. Той е показал професионални и персонални аргументи, които не му разрешили да направи изследването си.

Прокуратурата изиска заличаването на Хасанов от движимостите лица, само че юристите на обвинените настояха да остане или да бъде сменен с различен специалист поради изключителната значимост на заключението на експертизата.

За това съдът му наложи санкция от 500 лв. и разпореди той да извърши независима експертиза.

Междувременно стана ясно, че няма заплаха Ахмед Муса да напусне ареста, където е поради второто дело против него за разпространяване концепциите на Ислямска страна.

"Задържане в правосъдната фаза няма ограничаване от законодателя. Такова ограничаване като оптимален период на задържане има единствено в досъдебната фаза съгласно тежестта на наказването, което се планува за съответния състав.

Така че в правосъдна фаза единственият, който преценя по правомерност и по целенасоченост, е съдията, който гледа делото и естествено да се произнесе в случай че имаме тъжба или митинг ", съобщи Недялка Попова - прокурор в Окръжна прокуратура Пазарджик.

Делото против Ахмед Муса продължава на 12 декември.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР