Комплексен документ, който най-просто може да се нарече наръчник, ще

...
Комплексен документ, който най-просто може да се нарече наръчник, ще
Коментари Харесай

Вижте какво пише в доклада на Медицинския съвет за борба с COVID-19

Комплексен документ, който най-просто може да се назова справочник, ще оказва помощ на медиците в страната във всяка една сфера на опазването на здравето в битката с COVID-19.

Документът беше показан от експертния Медицински съвет към държавното управление по време на ексклузивен брифинг в Министерски съвет.

Изготвеният документ обгръща всички евентуално вероятни обстановки, пред които могат да бъдат изправени медиците ни в актуалната конюнктура.

„ Документът включва обобщение, разбор на ситуацията, държание в доболничната помощ, процедура към другите групи хора, които могат да попаднат там – здрави човеци, човеци с други медицински проблеми и човеци със подозрение за респираторна зараза “, разясни пулмологът доктор Александър Симидчиев.



Той посочи, че са включени също държание в другите отделения – респираторни заболявания, сърдечно-съдови болести, неврологични проблеми, психиатрични проблеми, неонатология, акушер-гинекология и така нататък

„ Тук е опростено всичко, с цел да може сътрудниците оптимално бързо и дейно да се ориентират в обстановката “, разяснява Симидчиев.

Той даде образец по какъв начин може да възникне наблюдаван проблем – в случай че психологично болен пациент постъпва за сърдечно лекуване, само че има и подозрения за съществуването на ковид.

„ Съществено преимущество е, че това е жив документ. Той е формиран от експертни елементи, които са свързани между тях. Ако една част се промени, както се трансформира обстановката непрекъснато, ние сменяме единствено тази част, а останалите остават свързани “, добави Симидчиев. По този метод медиците ще имат непрекъснато настояща информация без закъснение.

Целият документ е предопределен единствено за медицински лица, като той е дълъг 400 страници, само че е елементарен за насочване, подчертаха от Медицинския съвет.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР