Комплексът до село Горни Окол ще гледа към язовир Искър

...
Комплексът до село Горни Окол ще гледа към язовир Искър
Коментари Харесай

Строителството на голям туристически комплекс край Самоков започва догодина

Комплексът до село Горни Окол ще гледа към язовир " Искър " и планините Плана и Рила

© Маркан Строителството на първата част от огромен туристически комплекс с голф игрище край Самоков, който се приготвя от няколко години, се чака да стартира през 2020 година Инвеститор е дъщерно сдружение на " Маркан холдинг " - " Голф Окол ", като целият план се прави оценка на 300 млн. евро и ще се извършва на няколко етапи. Само в първия стадий, който включва голф игрище, 5-звезден хотел и част от плануваните ваканционни и жилищни парцели в комплекса, ще бъдат вложени почти 60 млн. евро. Намеренията на компанията са този стадий да завърши за към три години.

Голямата картина

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики. Комплексът ще е ситуиран на повърхност от към 3000 дка в землището на село Горни Окол, като в другите направления ще гледа към язовир " Искър " и планините Плана и Рила. Справка в имотния указател демонстрира, че земята е купена през 2014 година от община Самоков. Целият план планува създаване на интернационално голф игрище от 18 игрални полета и повърхност от 650 дка, 5-звезден хотел, ваканционни и жилищни здания, екоферма с туристически темперамент, търговски, развлекателни, спортни и други уреди. Проектът ще се извършва на части, като цялостното му развиване ще обхване интервал от към 20 години. Това включва най-много поетапното създаване на жилищните здания по квартали. Досега в плана са вложени към 8 млн. лева

Партньорите

В момента тече натоварен развой на планиране, като обособените проектови детайли са в друг стадий, прецизираха от компанията. Партньори на холдинга в проектирането, построяването и ръководството на голф игрището са European Golf Design и International Management Group. Френският хотелски оператор AccorHotels, която е дълготраен сътрудник на " Маркнан холдинг ", ще ръководи хотела в комплекса, който ще действа под марката му Pullman. Концептуалната архитектура на жилищните зони е дело на Selin Manner Architects, а цялостният мастър проект е създаден от Egis Group.

Компанията

" Голф Окол " е дъщерно сдружение на " Маркан холдинг ", който е регистриран през 2014 година и ръководи капиталов портфейл от участия в 15 компании. Към момента сдружението е изпълнило и няколко лични капиталови плана на обща стойност към 130 млн. лева Водеща компания в структурата на холдинга е строителната " Маркан ". Тя е на 15-о място в секторната ранглиста в К100 с доходи от 76.8 млн. лева за 2018 година, което е повече от двоен растеж на годишна база.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР