Комплекс за креативен туризъм Траките: Античност и съвременност ще изгради

...
Комплекс за креативен туризъм Траките: Античност и съвременност ще изгради
Коментари Харесай

Комплекс за креативен туризъм ще изграждат в Средец

Комплекс за изобретателен туризъм " Траките: Античност и актуалност " ще построи община Средец. Той ще бъде ситуиран до античния град Деултум в границите на плана " Древен шепот - изобретателен отзив ", оповестиха от пресцентъра на Общината.  

Проектът ще бъде осъществен с финансовите средства на Програмата за трансгранично съдействие " Интеррег ", предпочитана ос " Туризъм ", като водещ сътрудник е Община Средец, а реализирането му ще бъде взаимно с Община Визе, Турция.

Стойността на плана е близо 500 хиляди евро, а продължителността му - 24 месеца. Кметът на Община Средец Иван Жабов подписа контракта и дейностите по плана към този момент започват. Специфичната цел на плана е: " Повишаване на туристическата прелест на трансграничния регион посредством по-добро потребление на естественото, културното и историческото завещание и свързаната с него инфраструктура "

В рамките на плана ще бъдат ремонтирани и  пътищата за достъп до античния град Бизия и ще бъдат създададени улични зони за изобретателен туризъм от страна на турския сътрудник - Община Визе.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР