Компетентни представители на НАТО заявиха по повод сегашното напрежение между

...
Компетентни представители на НАТО заявиха по повод сегашното напрежение между
Коментари Харесай

НАТО за напрежението Турция-САЩ: Възможни са двустранни различия

Компетентни представители на НАТО обявиха във връзка настоящето напрежение сред Турция и Съединени американски щати, че постоянно са вероятни разминавания в двустранните връзки сред страните членки , съобщи Анадолската организация, представена от " Фокус ".
Неназован чиновник в НАТО отбелязва, че до момента сходни разлики непроменяемо са били уреждани без съществени последици въз основата на консенсуса по общите въпроси в границите на Алианса .
„ Темата в действителност касае двустранни връзки. Между съдружниците в НАТО, даже и да има някакви разлики, по тях постоянно е била постигана договореност в границите на съюзническата взаимност и разбирането за взаимна отбрана ", излиза наяве от изказването на анонимния източник, представен от турски медии.
напомня, че Вашингтон и Анкара са в обтегнати връзки от известно време насам. Съединени американски щати упорстват за освобождението на американския свещеник Андрю Брънсън, който е упрекнат за присъединяване в опита за прелом против турския държавен глава през 2016 година
Междувременно на 10 август Вашингтон вкара и високи мита върху алуминия и стоманата, внасяни от Турция. Това съответства и със срутва на турската лира, като отключи невиждани изявления от страна на Реджеп Ердоган.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР