Компенсациите за бизнеса заради високите цени на тока за декември

...
Компенсациите за бизнеса заради високите цени на тока за декември
Коментари Харесай

Кирил Петков с новина за компенсациите за тока за бизнеса


Компенсациите за бизнеса поради високите цени на тока за декември и януари ще бъдат отразени в сметките за февруари. Същото важи и за помощите за потребителите на природен газ.Това заяви министър председателят Кирил Петков преди съвещанието на държавното управление този четвъртък, представен от бТВ.

130 лв. на мегават е помощта за бизнеса през декември, а за януари е признат „ таван до 250 лв. според от пазарните цени, който ще бъде разискван през днешния ден “, означи Петков.

„ Важно е да се означи, че помощта за декември най-вероятно огромна част от нея ще влезе в сметките, които бизнес потребителите ще видят в сметките си през февруари. С други думи – сметките, които получихте в този момент за месец декември са високи до такова равнище, че те ще бъдат обезщетени в идната сметка на бизнеса. Очаквайте понижаване на сметките за електрическа енергия за месец януари, които ще получите през февруари като част от компенсацията, която ще видите ще бъде и за декември. За газа е по същия метод. Имаме помощи, които са и за декември и за януари ще се отразят в сметките за февруари “, сподели министър председателят.



„ Сметките на битовите консуматори са под мораториум. Те не са били вдигнати и няма да се вдигнат, до момента в който мораториумът е там, където е. По-високата цена, която някои от потребителите сега виждат, е на база на новите цени, които бяха поставени през предишното лято. В момента работим старателно, с цел да няма сериозен скок, когато махнем мораториума ", разяснява Петков.

„ Радвам се да кажа във връзка с пандемията, че „ Омикрон “ към този момент има високо равнище на разпространяване, само че популярност богу с доста ниско равнище до този миг на запълване на интензивните кревати. Заради новият модел, който направихме, доста от областите трябваше да бъдат затворени по равнище на заболеваемост, само че те не са. Добрата вест към този момент е, че ограниченията остават доста меки “, сподели Петков.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР