Компанията започва партньорство с Токийския университетКвантов компютър Q System One

...
Компанията започва партньорство с Токийския университетКвантов компютър Q System One
Коментари Харесай

IBM ще инсталира третия си квантов компютър в Япония

Компанията стартира партньорство с Токийския университет

Квантов компютър Q System One ще проработи и в Япония
(снимка: IBM)

IBM реагира на оповестеното неотдавна съдействие сред япо нската компания NEC и канадската D-Wave Systems, които се споразумяха взаимно да разпространяват квантовите калкулации посредством облачна платформа D-Wave. „ Синият колос ” има друг метод към квантовите калкулации от този на канадците и не по-малки упоритости към пазара в Япония.

Освен че контракти „ квантово ” съдействие с Токийския университет, IBM ще направи третата в света апаратура на компютъра Q System One точно в Япония (останалите две са в Германия и САЩ). И до момента в който NEC и D-Wave Systems предизвикват използването на облачно-базирани квантови платформи, IBM ще обезпечи достъп непосредствено до квантовия хардуер.

IBM и Токийският университет ще работят дружно в три области. Първо, сътрудниците имат намерение да основат приложни квантови решения за промишлеността. На второ място ще си сътрудничат в създаването на технологии за квантови изчислителни системи. Трето, партньорството цели да усъвършенства квантовата просвета и обучение.
още по тематиката
Двете страни ще основат първия по рода си център за създаване на хардуерни съставни елементи, които ще се употребяват в квантовите компютри от ново потомство, както и за криогенни и микровълнови проби, излиза наяве от формалното изказване.

Към квантовите проучвания и разработки ще бъдат привлечени студенти и преподаватели от Токийския университет. Планират се тематични семинари и събития. Инициативата ще има напълно японски темперамент, с присъединяване на локални компании в квантовите разработки.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР