Компанията ЗАО Пакш-2, възложител на проекта за унгарската АЕЦ Пакш

...
Компанията ЗАО Пакш-2, възложител на проекта за унгарската АЕЦ Пакш
Коментари Харесай

Вече са подадени документи за строеж на АЕЦ Пакш 2

Компанията ЗАО " Пакш-2 ”, възложител на плана за унгарската АЕЦ " Пакш 2 ", подаде заявление за строителен лиценз за два нови енергоблока с реактори ВВЕР-1200 от потомство 3+ в Унгарското атомно ведомство (ОАН), оповестява на формалния си уебсайт " Росатом ", която е главен реализатор на плана.
" Подаването на лицензионната документи от 283 000 страници е най-важният стадий по пътя към построяването на АЕЦ " Пакш 2 " и удостоверява, че новите енергоблокове са в цялостно сходство с унгарските и европейските правила в региона на мирното потребление на атома ", сподели министър Янош Шули, който дава отговор за проектирането, построяването и въвеждането в употреба на двата нови енергоблока атомната централа.
Унгарската нуклеарна организация ще преглежда заявката в границите на 12 месеца, с опция за удължение на този период с още 3 месеца. За прегледа на лицензионната документи регулаторът ще ангажира специалисти от МААЕ.
Съгласно решение на Европейската комисия, 3 месеца след подаването на заявление за строителен лиценз, унгарският възложител ЗАО " Пакш 2 " може да се обърне към регулатора за позволение за изкопни работи на площадката.
Проектът се осъществя въз основа на руско-унгарско междуправителствено съглашение от 14 януари, 2014 година. Главен реализатор е инженерната компания на " Росатом " – групата АСЕ. Оборудването за турбинния остров се доставя от General Electric, а автоматизираната система за ръководство на софтуерните процеси (АСУ ТП) - от консорциум сред фирмите Framatome и Siemens.
Още: " Австрия подаде иск против Унгария поради АЕЦ " Пакш 2 "
" Унгарската " Белене " - образец за слабостта на Европейския съюз "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР