Компанията за видеоконферентни разговори Zoom стана поредната в технологичния бизнес,

...
Компанията за видеоконферентни разговори Zoom стана поредната в технологичния бизнес,
Коментари Харесай

Шефът на Zoom реже 98% от собствената си заплата и съкращава 15% от служителите - Технологии

Компанията за видеоконферентни диалози Zoom стана следващата в софтуерния бизнес, която стартира съкращения на чиновници. След бурното ѝ разгръщане по време на пандемията от COVID-19 през днешния ден тя разгласи, че редуцира 1300 чиновници, предава Би Би Си.

Те са около 15% от работната мощ на компанията, която в последно време регистрира закъснение на растежа на потребителите и спад на облагите.

Намаляват се и заплатите, в това число на управителния състав. Шефът ѝ Ерик Юен съобщи, че той и други ръководители ще одобряват огромни понижения на заплатите. Лично той ще понижи своята с 98% и ще се откаже от бонуса си. Основните заплати на останалите членове на управителния екип ще бъдат понижени с 20% и ще бъдат лишени от бонуси.

" Тъй като светът минава към живот след пандемията, виждаме, че хората и предприятията не престават да разчитат на Zoom - написа Юан в известие до чиновниците, споделено от компанията. - Но несигурността на международната стопанска система и нейният резултат върху нашите клиенти значи, че би трябвало да отправим сложен - само че значим - взор във вътрешността, с цел да се пренастроим, тъй че да можем да издържим на икономическата среда, да предоставим услуги на нашите клиенти и да реализираме дълготрайната визия на Zoom. "

Amazon и Salesforce са измежду другите огромни компании, които оповестиха огромни съкращения на работни места, заявявайки, че взривът на бизнеса, който те следиха по време на пандемията, завършва. Повече от 300 софтуерни компании са съкратили близо 100 000 служащи в международен мащаб от началото на годината, съгласно уеб страницата Layoffs.fyi, който наблюдава сходни известия.

Zoom се сблъсква с провокации, защото конкурентните софтуерни компании усъвършенстват своите оферти за видео. Приходите на компанията са се нараснали повече от три пъти през 2020 година и са нарастнали с към 55% през 2021 година Но през предходната година растежът се забави до едноцифрено число и облагата ѝ внезапно спадна. Акциите на компанията се сринаха с повече от 80% от пика си през 2020 година

Съкращенията ще обиден всяка част от организацията и имат за цел да понижат дублиращите се функционалности и да се пренасочат към главните цели на компанията.

Zoom чака преструктурирането да коства от 50 до 68 млн. $, като засегнатите чиновници ще получат 16-седмична заплата и здравни осигуровки, както и друга поддръжка.

" Работихме неуморно, само че също по този начин допуснахме и неточности. Не отделихме толкоз време, колкото трябваше, с цел да проучваме задълбочено екипите си или да преценим дали се развиваме стабилно, в посока на най-високите цели - споделя Юен. - Като основен изпълнителен шеф и създател на Zoom, аз съм виновен за тези неточности и за дейностите, които подхващаме през днешния ден и желая да покажа отговорност освен на думи, само че и със личните си дейности. "

Акциите на компанията скочиха с повече от 8% след известието.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР