Компанията за търговия с нови гуми и регенерат на автомобилни

...
Компанията за търговия с нови гуми и регенерат на автомобилни
Коментари Харесай

"Медина Мед" инвестира над 7 милиона лева в разширяване на производството си

Компанията за търговия с нови гуми и регенерат на автомобилни гуми „ Медина Мед “ влага над 7 млн. лв. в разширение на производството си. В края на предходната година компанията стартира да създава топъл регенерат на гуми за рейсове и камиони.

„ За задачата разширихме съществуващия завод за леден регенерат в базата ни в Стара Загора “, сподели заместител шефът на „ Медина Мед “ Владимир Владимиров. Тук се създава и леден регенерат на гуми за рейсове и камиони, както и за индустриални машини.


Ръководният екип на Медина Мед

Проекти С реализацията на плана по метода топъл регенерат старозагорската компания съумя да внедри новаторски за целия Балкански полуостров индустриален развой за възобновяване на товарни и автобусни гуми.

Инвестицията е осъществена с поддръжката на Европейския фонд за районно развиване по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020 година на обща стойност 2 488 904,10 лева, от които 1 493 842,46 лева, безплатна финансова помощ (1 269 766,09 лева европейско и 224 076,37 лева национално съфинансиране) и 995 061,64 лева лично съфинансиране.

„ За да стартираме производството по метода топъл регенерат, закупихме индустриална линия с 5 преси за вулканизация, екструдер, както и всички нужни за индустриалния развой машини “, сподели Владимиров.

Качеството на регенерираните гуми е на още по-високо равнище с внедряването на профилираната машина „ Спектра “, която открива съществуването даже на микроскопични недостатъци, както и на втори шерограф за произлязъл надзор, като единствено тук инвестицията надвишава 400 хиляди лв..

з тази година „ Медина Мед “ започва още един план, обвързван с регенериране на гуми с изключително огромни размери - за тежки самосвали, които се употребяват в откритите мини.



Проектът е на стойност 1 537 000 евро и се реализира по стратегия на норвежкото държавно управление за въвеждане на новаторско и зелено екосъобразно произвеждане на гуми. Така в границите на 2 години компанията съумява доста да разшири индустриалните си благоприятни условия.

Работни места В трите цеха на „ Медина Мед “ – за леден, топъл регенерат на гуми и в индустриалния завод работят общо 60 души. Във връзка с новото произвеждане през предходната година старозагорската компания нае на работа 20 души, като при подбора избира хора с механически познания и умения.
Сервизни бази „ Медина Мед “ разполага с два сервиза в Стара Загора.

Компанията поддържа сервизни бази и в София, Пазарджик, Пловдив, Бургас, Варна, Добрич и Русе. През 2019 година „ Медина Мед “ откри третия си сервиз за гуми в столицата – в кв. „ Младост “. Всички бази на компанията в страната са мултифункционални. В тях се обслужват клиенти на леки, тежкотоварни, индустриални и агро гуми. Единствено в Стара Загора сервизите за леки и товарни гуми се намират на разнообразни места. В двата сервиза на „ Медина Мед “ в Стара Загора работят по 8 души.

Нови производства През 2014 година „ Медина Мед “ и „ Диана “ вложиха 5 млн. лв. в дружество за преработване на излезли от приложимост гуми в Стара Загора. Заводът е построен върху повърхност от 20000 кв. м на мястото на зарязан завод от бившето дружество „ Агробиохим “ в Стара Загора. В тази индустриална база посредством преработване от гумите се създават няколко първични материали – гумен гранулат, метал и текстил.

През 2017 година компанията разшири базата си в Пловдив с нов склад, инвестирайки 1 млн. лв.. До края на тази година и през идната притежателите на компанията си слагат задача да разработят и усъвършенстват новите производства, както и да основат и управляват всички нужни условия за безвреден труд. „ В тази обстановка главната ни задача е да запазим здрави служащите си “, споделя Владимиров. „ Затова обръщаме съществено внимание на спазването на отдалеченост при работа и потреблението на персонални защитни средства “.









Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР