Компанията за стрийминг услуги DAZN е сериозно засегната от кризата

...
Компанията за стрийминг услуги DAZN е сериозно засегната от кризата
Коментари Харесай

Под заплаха ли е стрийминг платформата DAZN след кризата в спорта

Компанията за стрийминг услуги DAZN е съществено наранена от рецесията с ковид и неналичието на спортни събития по света. Тя към този момент е уведомила сътрудниците си, че няма да заплаща дължими суми за спортни събития, които са отсрочени поради COVID-19, оповестява SportBusiness.

Според специалисти актуалната обстановка ще се отрази доста отрицателно върху DAZN, чийто бизнес модел е основан върху абонаментите и приходите, които получава непосредствено от потребителите. Компанията няма дълготрайни контракти и не зависи от рекламния бизнес.

Услугата е налична за консуматори в Съединени американски щати, Германия, Австрия, Япояния, Швейцария, Канада, Италия, Испания и Бразилия. В съответните страни тя държи извънредни права за редица спортове, измежду които Формула 1, MotoGP, ръгби, тенис, баскетбол, огромна част от бойните спортове (бокс, ММА, кикбокс) и най-големите футболни шампионати.

През лятото на 2019 година DAZN разгласи растеж на приходите си от 950%, привличайки доста огромна публика.

Компанията подписа и контракт с боксьора Канело Алварес, който е най-скъпият в историята. Срещите на мексиканския боксьор ще бъдат предавани извънредно от DAZN за период от пет години, за което Канело получи 365 милиона $.

Според SportBusiness клиенти към този момент се оплакват, че не могат да прекратят годишните си абонаменти, като компанията стопира да предлага такава алтернатива.

Неясен е и статут на всички чиновници на DAZN, които са 2600. Те са били известени, че заплати не могат да им бъдат плащани и им се предлага да бъдат пуснат в неплатен отпуск.

DAZN беше основана през 2015 година, само че едвам в последните две години стартира да бележи огромен растеж на клиенти, навлизайки в основни пазари като Съединени американски щати и Япония.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1356)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР