Компанията за спортни стоки Nike е глобена с 12,5 млн.

...
Компанията за спортни стоки Nike е глобена с 12,5 млн.
Коментари Харесай

ЕК наложи солена глоба на Nike

Компанията за спортни артикули Nike е санкционирана с 12,5 млн. евро от Европейската комисия за блокиране на продажбите на артикули с логата на известни футболни тимове. Това оповестява BBC.
Става дума за мърчандайз продукти като чаши, чаршафи, играчки, писалищен материали с емблемите на отбори като " Манчестър Юнайтед ", " Барселона ", " Ювентус ", " Рома " и други.
Според Европейска комисия Nike е попречила да компании, които създават такива артикули, да ги продават трансгранично, с цел да може да пласира личните си артикули.
" Футболните почитатели обичат брандирани артикули на обичаните си тимове. Nike е серпантина доста компании да продават продуктите в разнообразни страни, като това е довело до ограничение на избора и по-високи цени за консуматори ", сподели еврокомисарят по конкуренцията Маргрет Вестагер.
Незаконните практики на Nike са съществували сред 2004 и 2017 година Те включват клаузи в контракти, забраняващи продажби отвън територията на лицензополучателите и закани за преустановяване на съглашения, в случай че те пренебрегват контрактуваните клаузи.
Глобата за компанията е била понижена с 40%, защото тя е съдействала на органите на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР