Компанията за споделено пътуване Uber Technologies е наела продуктовия директор

Компанията за споделено пътуване Uber Technologies е наела продуктовия директор ...

Uber нае продуктовия директор на Facebook.


Компанията за споделено пътуване Uber Technologies е наела продуктовия директор на Facebook Даниел Данкър за ръководител на своя продукт за шофьори, обяви главният изпълнителен директор Дара Косровшахи в туит, цитиран от Ройтерс.

В него той приветства Данкър в екипа, като посочва, че с този ход Uber ще продължи да подобрява услугите си, да създава иновации и „да създава чудесни преживявания за нашите партньори шофьори“.

Uber е без ръководител на продукта за шофьори откакто Арън Шилдкраут напусна поста през декември, след тригодишна работа в компанията.Още по тематаUber се насочва към пазара на споделени велосипеди в ЕвропаЕрдоган гони Uber от Истанбул

Косровшахи, който се присъедини към Uber през миналия август, за да замени съоснователя Травис Каланик, прави известни промени, докато подготвя компанията за първично публично предлагане.

През май говорител на Uber коментира пред Ройтерс, че главният продуктов директор Джеф Холдуън напуска. С това той стана един от множеството старши директори, които напуснаха фирмата през последните месеци.

Същевременно Uber си търси и главен финансов директор, който да ѝ помогне да се листне на борсата през 2019 г.Позицията е вакантна от 2015 г. насам.

 

Източник: investor.bg