Компанията за споделено пътуване Uber отчете 1 млрд. долара загуба

...
Компанията за споделено пътуване Uber отчете 1 млрд. долара загуба
Коментари Харесай

Uber отчете загуба от 1 млрд. долара за първото тримесечие

Компанията за споделено пътешестване Uber регистрира 1 милиарда $ загуба в първия си тримесечен финансов доклад, който разгласява като обществена компания. Данните единствено удостоверяват слабото показване на Uber, почнало още от средата на предходната година, оповестява Financial Times.

Същевременно Uber регистрира доходи от 3.1 милиарда $ за същия интервал, което е с 20% повече от миналата година. Загубата на акция е 2.26 $.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Въпреки загубите, пазарите на Uber се разрастват. Спрямо предходната година, направените резервации през приложенията на компанията са нарастнали с 34%, а броят на месечно дейните клиенти се е нараснал с една трета - до 93 млн. консуматори.

Силна конкуренция

Uber съобщи, че ожесточената конкуренция на пазара е една от основните аргументи за загубата, която е повече от два пъти по-голяма в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Компанията беше принудена да вдигне заплатите на водачите за да притегли още чиновници. Lyft, основният съперник на Uber на американския пазар, също регистрира загуба от над 1 милиарда $ за първото тримесечие на 2019 година

Нелсън Чай, основен финансов шеф на компанията, показва в отчета, че преди края на първата четвърт са се " забелязали знаци на по-слабо нападателна ценова политика от страна на съперниците ".

Според Дара Косровшахи, основен изпълнителен шеф на Uber, конкурентните условия в Латинска Америка би трябвало да се стабилизират, откакто китайският противник Didi употребява нападателна ценова политика, с цел да завоюва пазарен дял.

Притесненията на вложителите

Дебютът на Uber на борсата при започване на май месец беше разочароващ, откакто цените на акциите паднаха под оповестената цена на IPO, оценявайки компанията на доста по-малко от предстоящите 100 милиарда $.

Коментарите на шефовете на Uber понижиха част от терзанията на вложителите и акциите се подвигнаха с 2%, само че все пак цената им е към 8% под тази при IPO-то от 45 $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР