Компанията за споделени автомобили Спарк (Spark) се оплака от масирана

...
Компанията за споделени автомобили Спарк (Spark) се оплака от масирана
Коментари Харесай

Компанията за споделени автомобили Спарк се оплака от организирана атака

Компанията за споделени коли " Спарк " (Spark) се оплака от " масирана проведена офанзива " към колите, с които работи. За последните три дни 15 автомобила от услугата са станали обект на " груби вандалски прояви, опити за обири, изпочупени стъкла и даже умишлени произшествия ". " Извършителите работят проведено, с притеснително възприятие за безотговорност, като интензитетът на офанзивите им пораства с всеки минал ден ", настояват от компанията.

Според тях това се случва за повторно, а казусът може да сложи под въпрос съществуването на услугата в София. В столицата компанията предлага наемането на електрически коли. Те могат да бъдат взети за няколко дни или за напълно малко време - за напредване в града. Ползването им става с мобилно приложение, през което минават и заплащанията. В момента в града се движат 230 електрически автомобила на " Спарк ", а съгласно компанията клиентите ѝ са 50 000.

От компанията обаче за повторно са изправени пред казуса с проведените офанзиви против колите им. " Предишният случай беше преди година и тогава взехме решението да не повдигаме обществено тематиката, тъй като вярвахме, че сходни проблеми, даже и от толкоз извънредно естество, са краткотрайни и подлежащи на бърза промяна. В момента даването на гласност е неотложно, тъй като явно става въпрос за добре квалифицирано и проведено закононарушение, в огромен мащаб, който би могъл да докара до неспособност за по-нататъшно даване на услугата за българските ни клиенти ", настояват от компанията.

" Разчитаме на бърза и ефикасна интервенция на способените органи да преустановят този злокобен вандализъм и да разкрият неговите причинители ", допълват от " Спарк ". Казват, че ще окажат цялостно подпомагане на проверяващите органи, само че ще създадат и свое изследване. Те приканват и клиентите си да оповестяват за всяко посягане, което виждат, и да алармират за всяко подозрително държание на хора към колите.

" Спарк " e литовско-българска смесена компания, която оперира в няколко страни в Европа, само че на никое място до момента не сме се натъквали на такова надменно посягане против собствеността ", споделят от компанията. Колите на компанията са застраховани, само че тя действително губи доходи от това, че част от парка ѝ е отвън строя поради вандалските похищения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР