Компанията за рисков капитал Orama Ventures обяви, че група от

...
Компанията за рисков капитал Orama Ventures обяви, че група от
Коментари Харесай

Въздушните таксита ще са факт в Гърция до 2026 г

Компанията за рисков капитал Orama Ventures разгласи, че група от водещи световни играчи в секторите на авиацията, туризма и хотелиерството, строителството и вложенията са формирали консорциум за създаване на нужната инфраструктура за въвеждане и употреба на eVTOL (електрически, отвесно политане и кацане) в Гърция до 2026-а, написа kathimerini.

EVTOL са летателни средства с електрически задвижващи системи, способни на отвесно политане и кацане, без да е належащо съществуването на писта. Те могат да транспортират до шест пасажери и имат нулеви излъчвания и минимални равнища на звук и при цена на километър, изцяло сравнима с тази на стандартно такси.

eVTOLs ще се обслужват от терминали за отвесно политане и кацане, наречени Vertiports. Те са проектирани да бъдат ситуирани в градски обособени места, или на открити пространства, или на уместно конфигурирани покриви на здания. Те също са идеални за районни дестинации.

Консултациите с разнообразни държавни организации и евентуални сътрудници от свързани браншове на активност в Гърция са планувани да продължат през 2022 година, само че Orama има намерение да продължи с придобиването на нужните парцели и процедурите за лицензиране за построяването на първите Vertiports през 2023 година

Гръцката строителна компания Aktor е определена за първи локален сътрудник.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР