Компанията за производство на млечни продукти MJ Dairies въвежда в

...
Компанията за производство на млечни продукти MJ Dairies въвежда в
Коментари Харесай

MJ Dairies въвежда проект за зелено производство

Компанията за произвеждане на млечни артикули MJ Dairies вкарва в употреба новаторска зелена технология - апаратура за цялостно филтриране на отпадните води и вторична преправка на биологичния артикул в отпадните води. Проектът се реализира с финансовата помощ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2020.Изграждането на инсталацията е зелено софтуерно решение, взето с ясното схващане за корпоративна отговорност към запазване на околната среда и понижаване на нездравословните въглеродни излъчвания от индустриалните действия на компанията. Иновативната пречиствателна апаратура ще може да преработва на ден 80 тона второстепенен биологичен артикул и 370 тона отпадни води. Това значи, че 95 тона мляко ще може да се преработват дневно при прецизно съблюдаване на екологичните стандарти за филтриране на отпадни води. В корпоративен проект това решение ще усили индустриалния потенциал, ще усъвършенства индустриалните процеси, ще усили конкурентоспособността на компанията.

Компанията за произвеждане на млечни артикули MJ Dairies вкарва в употреба новаторска зелена технология - апаратура за цялостно филтриране на отпадните води и вторична преправка на биологичния артикул в отпадните води. Проектът се реализира с финансовата помощ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2020.

Изграждането на инсталацията е зелено софтуерно решение, взето с ясното схващане за корпоративна отговорност към запазване на околната среда и понижаване на нездравословните въглеродни излъчвания от индустриалните действия на компанията. Иновативната пречиствателна апаратура ще може да преработва на ден 80 тона второстепенен биологичен артикул и 370 тона отпадни води. Това значи, че 95 тона мляко ще може да се преработват дневно при прецизно съблюдаване на екологичните стандарти за филтриране на отпадни води. В корпоративен проект това решение ще усили индустриалния потенциал, ще усъвършенства индустриалните процеси, ще усили конкурентоспособността на компанията.

" Ем Джей Дериз " е една от най-големите компании в България и е на международния пазар от 20 години. Компанията е профилирана в производството на млечни артикули и е ситуирана на повърхност от 21 хиляди кв. м в планинския град Карлово. На българския пазар компанията е позната с марката " МОЕ ТВОЕ НАШЕ ".
Свързани публикации Топ 30 на производителите на мляко, сирене и кашкавал в България 16 декември 2022, 06:45 За три години български компании са имали експорт през Lidl за над 150 млн. лв. 14 септември 2022, 06:05
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР