Компанията за продажба на застраховки Boleron реализира успешно първичното публично

...
Компанията за продажба на застраховки Boleron реализира успешно първичното публично
Коментари Харесай

Застрахователният иноватор Boleron с успешно IPO на пазар beam на БФБ

Компанията за продажба на застраховки Boleron осъществя сполучливо първичното обществено предложение на своите акции на Българската фондова борса през днешния ден, като пласира 955 051 броя нови акции и набра спомагателен капитал в размер на  3 170 769 лв..

Това е първото сполучливо IPO на пазар beam за 2024 година, показват от

„ Инвеститорите поддържаха компанията иноватор в застрахователната промишленост Boleron предвещавайки техния възходящ триумф и развиване. Годината стартира оптимистично, с упованието и на вложителите за повече нови компании на пазара за напредък. Такава е и задачата на beam – да открива и да основава нови благоприятни условия пред амбициозни и новаторски компании “, сподели доцент доктор Маню Моравенов, изпълнителен шеф на БФБ.

До вписването на нарастването на капитала, на beam ще се търгуват права върху записаните акции с борсов код BLR1.

Boleron е софтуерна платформа за продажба на застраховки на 11 застрахователни компании и работи непосредствено с клиенти и телекоми. В началото през 2019 година финтех компанията стартира с едвам няколко типа застраховки: за ски, имущество и пътешестване в чужбина. Днес към този момент оферират цялостна гама от застрахователни артикули и не престават да надграждат своето предложение.  Дружеството търси към 4 млн. евро посредством пазар beam, като има намерение да влага набрания капитал в разширението на активността си в България, Румъния и Гърция.

Boleron е 17-ата сполучливо листната компания на пазар beam от старта му през 2020 година

За пазар beam на БФБ

Пазарът за напредък на МСП e проведен от Българска фондова борса (БФБ) и дава опция на дребния и междинен бизнес за набиране на капитал при по-облекчени условия спрямо контролирания пазар, като в това време им дава сходни преимущества на тези на обществените компании. Борсата получи утвърждение за организирането на пазара beam от Комисията за финансов контрол в края на 2018 година, като търговията на него се реализира на същата комерсиална платформа T7®, и при същите правила за търговия като тези на Основния пазар на БФБ.

Пазар beam се явява и междинно звено по пътя на една компания към същинското листване на Основния пазар на БФБ.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР