Компанията за превоз на пътници Юбер съобщи днес, че ще

...
Компанията за превоз на пътници Юбер съобщи днес, че ще
Коментари Харесай

"Юбeр" навлиза на европейския пазар за споделено пътуване с велосипеди

Компанията за транспорт на пасажери " Юбер " заяви през днешния ден, че ще пусне услуга за споделено прилагане на електрически колелета в Европа, пробвайки да разшири активността си посредством други средства за напредване и да се " сдобри " с локалните управляващи, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

През април " Юбер " купи стартъп компанията " Джъмп байкс " (JUMP Bikes), с цел да може да предлага разнообразни способи на напредване. Екипът работи интензивно за стартирането на " Джъмп " в Берлин до края на лятото и планираме стартирането на услугата и в други градове в Европа през идните месеци, сподели основният изпълнителен шеф на " Юбер " Дара Хосровшахи на конференция в Берлин.

Особено се радваме на концепцията за колелетата, защото те могат да обезпечат комфортно, щадящо природата пътешестване даже в гъстонаселените градове, където пространството е лимитирано, а пътищата са задръстени, добави Хосровшахи.

" Юбер " се сблъска с компликации в Европа, където митингите на обичайните таксита доведоха до правосъдни забрани за прекъсване на някои от услугите на компанията. Освен това " Юбер " и други компании за транспорт на пасажери от частни водачи са упреквани за тапите в огромните градове като Лондон.

Хосровшахи сподели, че компанията му възнамерява напълно електрическа услуга " Юбер грийн " (Uber Green) в Берлин до края на годината след стартирането й в Мюнхен. " Юбер " е подготвен да помогне за превъзмогването на някои от най-големите компликации на немските градове - замърсяването на въздуха, тапите и достъпа до по-чист превоз, означи той.

Колелетата на " Джъмп байкс " се отключват и заключват, като се употребяват смарт телефон приложения. Те могат да се оставят на всяка социална стоянка за колелета, което отстрани огромна част от разноските за инфраструктура, с които се сблъскват други компании за шерване на колела. Местонахождението на велосипедите се следи с GPS.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР