Компанията за недвижими имоти CK Asset Holdings на Ли Ка-шинг,

...
Компанията за недвижими имоти CK Asset Holdings на Ли Ка-шинг,
Коментари Харесай

Най-богатият човек в Хонконг купува британска верига кръчми за $5,6 милиарда

Компанията за недвижими парцели CK Asset Holdings на Ли Ка-шинг, който е най-богатият човек в Хонконг, купува английската верига заведения Greene King, плащайки огромна награда към цената.

Стойността на договорката е 4,6 милиарда паунда или 5,6 милиарда $. Дружеството от Хонконг предлага 850 пенса или 1,03 $ за акция, което е с 51% повече от цената на акциите на Green King в петък, написа CNN.

" Стратегията на CKA е да търси компании със постоянен и резистентен бизнес и благоприятни условия за генериране на парични потоци ", декларира Джордж Колин Магнус, ръководител на звеното в CK Asset за придобиванията, като добавя, че английският бранш с кръчмите и пивоварните дава отговор на тези характерности.

Greene King e учредена през 1799 година. Компанията ръководи повече от 2700 кръчми, заведения за хранене и хотели в Англия, Уелс и Шотландия, където дава работа на близо 38 000 души. Годишните доходи на компанията възлизат на 2,2 милиарда паунда или 2,7 милиарда $.

CK Asset Holdings е една от най-хубавите компании в бранша на недвижимите парцели в Хонконг. Ли е старши консултант в компанията от 2018 година, когато се отдръпва от бизнеса, който е построил. Той обаче е отстъпил на фамилията си единствено 32% от бизнеса.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР