Компанията за краткосрочно наемане на жилища Airbnb обяви, че ще

...
Компанията за краткосрочно наемане на жилища Airbnb обяви, че ще
Коментари Харесай

Airbnb плаща 250 милиона долара на наемодателите, за да смекчи удара

Компанията за краткосрочно наемане на жилища Airbnb разгласи, че ще отпусне 250 милиона $ на наемодателите, употребяващи нейната платформа, с цел да смекчи резултата от анулираните резервации поради ковид, съобщи Франс прес.

Преди няколко седмици платформата реши едностранно да обезщети напълно потребителите, отменили резервациите си поради възбраната за пътувания и наредбите за обществена изолираност. Някои наемодатели одобриха доста зле тази мярка, която за тях значи огромни пропуснати облаги.

Ръководителят и съосновател на компанията Брайън Чески посочи, че това не е комерсиално решение, а решение, обвързвано с публичното здраве. Във видеопослание от вкъщи си той изрази страдание, че наемодателите не са били съветвани авансово, както се прави сред сътрудници.

Airbnb ще заплати на даващите чартърен 25 % от сумата, която е трябвало да получат за всяка резервация, анулирана поради ковид сред 14 март и 31 май. От своя страна пътуващите, отменили резервацията си, могат да изискат цялостно възобновяване на сумата или ваучер.

Компанията е основала и помощен фонд от 10 милиона $ за своите " супер-наемодатели " - доста усърдни и с доста висока оценка, които срещат компликации да изплащат заеми или наем поради отражението на здравната рецесия върху туризма. Ще бъде прибавена и функционалност, позволяваща на потребителите да изпращат дарения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР