Компанията за интернет реклама и маркетинг EasyAds е изпратила становище

...
Компанията за интернет реклама и маркетинг EasyAds е изпратила становище
Коментари Харесай

Компания за реклама се жалва от господстващо положение на NOVA и НетИнфо

Компанията за интернет реклама и маркетинг EasyAds е изпратила мнение до Комисията за​ защита на конкуренцията (КЗК) по отношение на придобиването на едноличен надзор от Nova Broadcasting Group АД и комерсиалното дружество на "НетИнфо " АД. Причината - подозрения за господстващо състояние на пазара на интернет реклама. Според EasyAds става дума за "установяване/засилване на господстващо състояние, което доста би попречило на ефикасната конкуренция на пазара на интернет реклама, от една страна, заради огромния процентен дял на размера интернет реклама, която генерира сдружението, и от друга, заради към този момент прилаганaтa в формалната рекламна цена на Nova Broadcasting Group АД комбинирана отстъпка ".

От EasyAds потвърдиха за опасенията си пред Actualno.com, като показаха, че предлагана​та​ комбинирана рекламна отстъпка​ на Nova Broadcasting Group и "НетИнфо "​ "силно би стимулирала рекламодателите да извършат съответната инвестиция ". От EasyAds считат, че това, от една страна, обезсърчава съперниците на пазара, а от друга, би повлияло на решението на клиентите-рекламодатели къде да насочват средствата си. Имаме опасения, че последните биха рекламирали онлайн единствено с цел да получат отстъпка в телевизионна реклама. По този метод би могло да се стигне до пренасочване на потребителското търсене в посока предлаганите от Nova Broadcasting Group услуги ", смятат още от индиректно засегнатата страна. От там са безапелационни, че "останалите медийни компании и снабдители на интернет реклама не могат да се конкурират с сходно предложение, защото не разполагат с ефирен ефир и не могат да дават комбинирани отстъпки. Това ги слага в извънредно неизгодно и неравностойно състояние и техните рекламни предложения няма по какъв начин да бъдат предпочетени ", гласи друго от опасенията на EasyAds. "Считаме, че концентрацията би могла да докара до определяне или усилване на господстващо състояние, както и да заплаши в забележителна степен конкуренцията на пазара на интернет реклама в страната. Освен това е допустимо концентрацията да докара до отрицателни последствия, изразяващи се в ограничение на потребителите на интернет реклама в избора им на тази услуга, като същите биха избрали да употребяват единствено пакетна услуга ТВ + Интернет реклама, заради по-голяма комбинирана отстъпка ", стимулират се от компанията съперник.

Искането е на компанията е Комисия за защита на конкуренцията да извърши оценка на нотифицираното придобиване на надзор и да се произнесе с решение на съображение член 60, алинея 1, т. 14 Закон за защита на конкуренцията, с което да позволи абсолютно концентрацията. Направено е и различно искане за изговаряне на Комисия за защита на конкуренцията с решение по член 60, алинея 1, т. 13 Закон за защита на конкуренцията., че плануваното придобиване не съставлява централизация и не предстои на авансово известяван според член 24 Закон за защита на конкуренцията. Справка в уеб страницата на Комисията за защита на конкуренцията демонстрира, че статусът на подаденото съобщение № Комисия за защита на конкуренцията 239/2018 година от страна на ЕasyAds е в положение на "открито произвеждане ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР