Компанията за електронни разплащания Paysafe вече е работодател на над

...
Компанията за електронни разплащания Paysafe вече е работодател на над
Коментари Харесай

Компанията Paysafe вече има 1000 служители в България

Компанията за електронни разплащания Paysafe към този момент е шеф на над 1000 души в България и възнамерява дълготрайно наличие в страната ни. Това стана ясно на конференция, на която бяха показани елементи за активността ѝ.

Всъщност Paysafe от дълго време е у нас, а дъщерното сдружение Paysafe България се появи през 2015 година след сливането на две други компании от промишлеността - Optimal Payments и Skrill. Днес офисът в София е най-големият за компанията-майка, която има и представителства в Монреал, Виена, Лондон и така нататък

Дружеството създава цифрови артикули за разплащания и парични прехвърляния, обслужва клиенти и търговци по целия свят и прави интервенции в посоки като ИТ обслужване и инфраструктура, ръководство на риска и предварителна защита на измами. Служителите в София работят най-много по обслужване на цифровите портфейли - Skrill и NETELLER. Основен артикул за компанията е и картата за разплащания paysafecard, чиито консуматори обаче са главно отвън България.

„ Предлагаме цяла екоситема от разплащателни услуги, всичко, от което клиентът би могъл да се нуждае. Създаваме разнообразни артикули за цифровия портфейл и работим на 16 езика “, съобщи генералният шеф на Paysafe България Мирослав Божилов.

Именно лесното намиране на фрагменти, владеещи доста езици, е измежду аргументите Paysafe да избере страната ни и да развива бизнеса си дълготрайно тук . „ По този метод обслужваме представителства си в чужбина. В България има доста хора с положителни знания по непознати езици, което е извънредно потребно “, сподели Дани Чазонов, основен действен шеф на компанията-майка.

Запитан дали идното излизане на Англия от Европейски Съюз ще промени по някакъв метод проектите им в България, Чазонов посочи, че не чака това да се случи. „ Като цяло ще се наложи да въведем някои промени заради несигурността към валидирането на разнообразни лицензи. Ще би трябвало да централизираме избрани функционалности, само че особено в България това надали ще се усети. Оставаме дълготрайно ангажирани тук “, акцентира той.

По думите му Paysafe бележи забележителен растеж в последните години, което е „ вълнуващо, само че е и предизвикателство, защото големят напредък се случи за малко време “. Той обаче не счита, че компанията има огромен съперник на пазара, защото няма друга компания, предоставяща същия повсеместен набор от услуги. Чазонов добави, че се работи интензивно и в посока нововъведения. В цифровия портфейл да вземем за пример към този момент са въведени криптовалути и се преглеждат способи за прибавянето им и в други артикули.

Междувременно в България компанията набира още чиновници. Свободните работни места са над 100, търсят се софтуерни разработчици, фрагменти за обслужване на клиенти и други

От компанията оповестиха, че ще отпразнуват триумфите си, като дарят 100 000 лв. на 12 благотворителни дела в София и страната. Служителите са имали опция да гласоподават какви начинания да бъдат подкрепени и множеството от тях са избрали такива свързани с деца в неравностойно състояние и с увреждания. Средства ще бъдат отпуснати обаче и за възрастни хора, по-конкретно - за създаване на кухня за топла храна за пенсионери в Мездра. Служителите на Paysafe ще могат и да се включват като доброволци в самодейностите.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР