Компанията за дрехи H&M, заяви, че очаква загуба през второто

...
Компанията за дрехи H&M, заяви, че очаква загуба през второто
Коментари Харесай

Вторият най-голям търговец на дрехи в света отчете 46% спад в продажбите през март

Компанията за облекла H&M, съобщи, че чака загуба през второто тримесечие, откакто регистрира 46% спад в продажбите през март, защото пандемията на ковид е блъснала облагите, написа Reuters.

Избухването на вируса, почнало в Китай в края на предходната година, се популяризира по целия свят, като накара държавните управления да затворят бизнеса, както и да разгласят ограничения за това стотици милиони хора да останат вкъщи, с цел да се опитат да забавят болестта.

Пандемията е принудила H&M краткотрайно да затвори множеството от магазините си, да редуцира чиновници и да понижи годишния си дял за първи път от 1974 година Само през последния месец акциите на H&M паднаха с 40%.
 H&M редуцира работното време на чиновниците си
H&M редуцира работното време на чиновниците си

70% от магазините са краткотрайно затворени

" С фрапантния спад на пазара би трябвало да вземем доста сложни решения и да предприемем крайни дейности ", съобщи в изказване новоназначеният изпълнителен шеф Хелена Хелмерсон. " С всеки ден, който би трябвало да държим магазините затворени, обстановката става все по-неприятна. "

Компанията, която имаше повече от 125 хиляди чиновници в края на предходната година, към този момент съобщи, че е в договаряния за понижаване на работното време за десетки хиляди от личния състав си и преразглежда нуждата от съкращения.

Печалбата на H&M за първото тримесечие надвиши 247,6 милиона $ по отношение на предходният интервал, в който са регистрирани 1,04 милиарда.

Най-големият съперник на H&M, притежателят на Zara Inditex, направи огромни краткотрайни съкращения.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР