Компанията Western Digital, която е най-големият производители на хард дискове

...
Компанията Western Digital, която е най-големият производители на хард дискове
Коментари Харесай

Western Digital преминава към откритата архитектура RISC-V

Компанията Western Digital, която е най-големият производители на хард дискове в света, съобщи че избира отворената архитектура RISC-V при производството на своето ново потомство устройства, платформи и системи за запазване, предопределени за бърза обработка на данните и за работа с огромни масиви данни (Big Data).
Структурата на новите системи ще бъде усъвършенствана за високоскоростна обработка на информацията, които ще могат да се употребяват за разбор на данни, машинно образование и изкуствен интелект.

По време на преходния интервал, компанията има намерение да доближи производството на милиард RISC-V процесорни ядра, а по-късно да го разшири до 2 милиарда. RISC-V технологиите ще бъдат приспособени за потребление в сериозно значими приложения (mission-critical) и ще заменят профилираните процесори, които в този момент се употребяват в продукцията на Western Digital. Компанията съобщи, че по всевъзможен метод ще способства развиването екосистемата RISC-V.

Да си напомним, че RISC-V е отворена и гъвкава система от машинни указания, позволяваща основаването на микропроцесори за случайна област, без да се постанова заплащането каквито и да е на патентни такси или комисионни за потребление на архитектурата. RISC-V дава опция за основаването на изцяло открити SoC.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР