Компанията Volvo представи напълно електрическата модификация на кросувъра XC40. Това

...
Компанията Volvo представи напълно електрическата модификация на кросувъра XC40. Това
Коментари Харесай

Най-малкият кросоувър на Volvo премина на електричество

Компанията Volvo показа изцяло електрическата трансформация на кросувъра XC40. Това е първият модел от новото " зелено " семейство Recharge, в което ще влязат както електрически автомобили, по този начин и хибриди.
В основата на електрическия автомобил е платформата CMA, на която са построено общоприетото XC40, както и моделът Polestar 2. От втория XC40 Recharge е наследил и задвижващия елемент - два електромотора със сумарна мощ 408 к.с. и 660 Нм въртящ миг.


Капацитетът на батериите е 78 кВт/ч, като това стига за пробег от 400 км с едно зареждане. До 80% от заряда може да се изпълни при потреблението на специфичен терминал. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще лишава 4,9 секунди, а оптималната скорост е лимитирана на 180 км/ч.
Инженерите на Volvo е трябвало да жертват размера на багажника на електрическото XC40 за слагане на батериите. Така той побира 413 литра (при общоприети модел те са 460). Под предния похлупак обаче има в допълнение пространство, където могат да се поберат още 31 литра.


Продажбите на електрическия SUV започват следващата година, като цените още не са оповестени. Стратегията на Volvo планува до 2025 година компанията да пуска на пазара по един електрически модел. Така след 5 години половината продажби на марката би трябвало да бъдат на коли на ток и на хибриди. През 2040 т. Volvo ще се откаже изцяло от производството на коли с бензинови и дизелови мотори.
 
 
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР