Компанията Волво подписа споразумение с телекомуникационния гигант Чайна Юником за

...
Компанията Волво подписа споразумение с телекомуникационния гигант Чайна Юником за
Коментари Харесай

Волво и Чайна Юником разработват технологията автомобил към всичко

Компанията „ Волво " подписа съглашение с телекомуникационния колос „ Чайна Юником " за съдействие при създаването на основаната на 5G технология „ автомобил към всичко " (V2X) в Китай. Изследванията в региона би трябвало да приближи интелигентните коли до хората и да даде повече благоприятни условия за бъдещето, съобщи Юен Сяолин, старши вицепрезидент на „ Волво ", съобщи bulgarian.cri.cn.

Технологията „ автомобил към всичко " се отнася до обмена на информация сред транспортните средства и външната среда. С 5G клетъчната V2X технология може освен да осъществя самостоятелно шофиране, само че и да обезпечи пътни условия в действително време за попречване на тапи и повреди.

Според Юен Сяолин, Китай е един от най-важните пазари за „ Волво ", а Азиатско-тихоокеанският район се е трансформирал в мощен мотор за растежа на компанията. През предходната година продажбите на коли с марката „ Волво " в Китай за първи път са надхвърлили 150 000 бройки. С ускореното нахлуване на 5G технологията в Китай, Юен съобщи, че е убеден в съдействието с „ Чайна Юником ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР