Компанията влага 4.2 млн. лв. в реализацията на обект от

...
Компанията влага 4.2 млн. лв. в реализацията на обект от
Коментари Харесай

ЧЕЗ разпределение подобрява електроенергийната сигурност на София

Компанията влага 4.2 млн. лева в реализацията на обект от сериозната инфраструктура на столицата
„ ЧЕЗ Разпределение България “ АД започва огромен план от основна значимост за електроенергийната сигурност на столицата. Компанията ще подмени кабел 110 kV с дължина 1,2 км, част от сериозната инфраструктура на София, като ще бъдат реконструирани и прилежащите две подстанции.

Това е най-мащабният и виновен план на ЧЕЗ Разпределение за 2020 година, като в него компанията ще вложи 4.2 млн. лева Съоръженията, които подлежат на рационализация, касаят директно електрозахранването на над 85 000 клиенти на сдружението в централните и югоизточните елементи на София, като имат отношение и към електроразпределителната мрежа на повече от половината столица, в това число редица административни здания и значими институции.

Проектът започва на 01 юли и се чака да продължи до края на септември 2020 година Моментът за осъществяване на основния ремонт е деликатно селекциониран – ще се работи през дейния летен сезон, когато потреблението на електричество обичайно е най-ниска. По този метод ще се избегне претоварване по мрежата, която ще обезпечава различно електрическа енергия на клиентите по време на реконструкцията.

В рамките на плана ще се подменя остарял, маслен кабел с нов, изсъхнал, създаден по съвременна технология и с доста по-сигурна изолираност. Подмяната ще се прави в непристъпен колектор, което постанова съответните изкопни действия в неговия сервитут. Трасето минава през регионите „ Сердика “ и „ Оборище “. Разделено е на части и ремонтът ще се реализира на стадии. Дружеството е взело нужните ограничения подизпълнителят на обекта да сведе до вероятния най-малко неудобствата за жителите на посочените региони. Компанията моли клиентите да проявят толерантност по време на ремонтните действия и се ангажира да наложи цялостен надзор над подизпълнителя за качествено възобновяване на настилките.

Дейностите по замяна на кабела са съгласувани със Столична община, Софийска вода, Топлофикация-София и други ютилити компании. Поддържа се контакт с кметовете на регионите, през които минава трасето на кабела. В осъществяването на плана е включен сериозен управителен и експертен запас. „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД сервира своите извинения на жителите за възможни неудобства по време на ремонтните действия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР