Компанията Virgin Galactic на милиардера Ричард Брансън ще вози първите

...
Компанията Virgin Galactic на милиардера Ричард Брансън ще вози първите
Коментари Харесай

Тази година Virgin Galactic ще вози космически туристи

Компанията Virgin Galactic на милиардера Ричард Брансън ще вози първите си галактически туристи по-късно тази година. Компанията разгласи, че е провела следващ сполучлив тест на летателния уред VSS Unity.

Космическият аероплан на Virgin приключи първия полет

7 любопитни обстоятелството за новия максимален аероплан в света

Последният тест е изпитал съществено качествата на Unity достигайки скорост от Mach 0.9 без мотор. Virgin Galactic споделя, че всеки тестов полет към този момент е подготовка за първите полети с помощ от мотор. За в този момент всичко върви по проект и една от главните цели е първият суборбитален тестов полет да бъде осъществен през април т.г., оповестява онлайн изданието BusinessInsider.

Наследникът на Конкорд ще полети през 2023 година

Ако и този полет е сполучлив, то тогава първите галактически туристи ще се возят на Uniti до края на тази година. Летателният уред може да вози шестима туристи и двама водачи. Цената на един билет е 250 000 $, като към този момент има стотици хора, които са платили капаро, с цел да се измежду първите галактически туристи. Сред тях има и доста известни персони като Стивън Хокинг, Леонардо ДиКаприо, Джъстин Бийбър, Аштън Къчър и други

Ето го наследника на "Конкорд "

НАСА стартира проби на новия свръхзвуков аероплан

Пътуването ще трае към два часа и половина. Unity ще издига туристите съвсем до ниска орбита, което ще дава на туристите 6 минути в безтегловност и опция да видят извивката на Земята и да създадат фотоси. След това ще стартира и плавното втурване и кацане.

Таен аероплан се приземи след 2 години в космоса

Разработката на Unity в този момент върви по проект, само че в началото имаше много съществени проблеми. Един от тестванията полети преди три години приключи с злополука, като един от водачите почина. Това докара до лишаване на лиценза на компанията, който бе възобновен две години по-късно. От тогава до момента работата върви с много бързо движение и без съществени произшествия. Сега следва нова серия тестови полети, всеки от които ще прибавя нови детайли и провокации.



Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР