Компанията в центъра на скандала с манипулирането на милиони потребители

...
Компанията в центъра на скандала с манипулирането на милиони потребители
Коментари Харесай

Cambridge Analytica фалира след скандала с Фейсбук

Компанията в центъра на абсурда с манипулирането на милиони консуматори на Facebook в интерес на предизборната акция на Доналд Тръмп - Cambridge Analytica, и компанията майка - британската  SCL Elections Ltd, стартират процедура за оповестяване в неплатежоспособност поради срутва на бизнеса си, разгласи компанията през днешния ден, представена от " Ройтерс ".
 Facebook и Кеймбридж Аналитика се изправят против групов иск в съда за корист с персонални данни  Какво призна Фейсбук за абсурда с Кеймбридж Аналитика и какво ще промени
Компанията ще стартира процедура по неплатежоспособност след загубата на клиенти и възходящите правосъдни разноски вследствие на абсурда, избухнал измежду следствие на вестниците " Ню Йорк таймс " и " Обзървър ". То разкри, че данните на 50 млн. консуматори на най-голямата в света обществена мрежа са били събирани от 2014 година и продадени на политическите консултанти за създаването на програмен продукт, допускащ предсказването на гласуването на президентския избор в Съединени американски щати през 2016 година Твърди се, че данните са били употребявани и по отношение на гласуването за Брекзит във Англия.

Впоследствие стана ясно, че засегнатите са 87 млн. души в Северна Америка и Европа.

Създадената през 2013 година компания отхвърля всички обвинявания. Започнаха обаче следствия на двата континента, а компанията бе изправена пред тежки обвинявания. Освен че загуби клиентите си, тя бе изправена и пред солидни правосъдни разходи.

" Медийната " блокада " лиши на процедура всички клиенти и поддръжници на компанията, вследствие на което тя към този момент не е жизнеспособна ", се споделя в изказване на Cambridge Analytica. Оттам не престават изрично да настояват, че обвиняванията са " неоснователни " и " макар напъните на компанията да промени данните, тя беше охулена за активността си, която е освен законна, а и необятно публикувана като общоприет съставен елемент за онлайн реклама - и политическа, и комерсиална ".

Фирмата реално затвори в четвъртък. На чиновниците е било подредено да изключат компютрите си, написа " The Wall Street Journal ".

Табелите на Cambridge Analytica към този момент са отстранени от лондонския ѝ офис.

След известието за процедурата по неплатежоспособност английския регулатор разгласи, че ще продължи гражданските и престъпните следствия на компанията и ще преследва забъркани чиновници и шефове без значение, че компанията затваря.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР