Kомпанията "Уолт Дисни" (Walt Disney) съобщи, че ще освободи от

...
Kомпанията "Уолт Дисни" (Walt Disney) съобщи, че ще освободи от
Коментари Харесай

Кризата в Холивуд: Уолт Дисни съкращава 32 000 служители

Kомпанията "Уолт Дисни " (Walt Disney) заяви, че ще освободи от работа 32 000 свои чиновници най-вече в развлекателните си паркове предвид на продължителното затваряне на тези развлекателни уреди поради коронавирусната пандемия, оповестява бизнес телевизия CNBC.

Тези уволнения включват и оповестените през септември съкращения на 28 000 души, се отбелязва в отчета и се прибавя, че по-голямата част от понижените работни места ще бъдат от поделението на компанията за паркове за занимания. Причината е затрудненият бизнес поради намалелите клиенти вследствие на пандемията от Covid-19, съобщи БНР.

Съкращенията ще бъдат направени през първото полугодие на 2021 година, уточни компанията в документи до Комисията за скъпите бумаги и тържища на Съединени американски щати.

Главният изпълнителен шеф Боб Чапек съобщи, че "Дисни " е трябвало да предприеме "смели, преднамерени стъпки, с цел да нарежда компанията в посока на по-голям дълготраен напредък ".

По-рано този месец "Дисни " разгласи, че пуска в насилствен отпуск още служащи от тематичния парк в Южна Калифорния, защото не е ясно дали щатът ще разреши на развлекателните паркове да отворят още веднъж на фона на втората вълна от коронавирусна пандемия.

Тематичните паркове във Флорида и тези отвън Съединени американски щати заработиха по-рано през годината, само че при строга обществена отдалеченост, проби и носене на маски.

Дисниленд в Париж пък беше заставен още веднъж да затвори по-рано този месец, когато Франция наложи нови строги ограничаващи ограничения, с цел да се оправи с втората коронавирусна вълна.

За в този момент тематичните паркове на компанията в Шанхай, Хонконг и Токио остават отворени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР