Компанията "Уан Нетуърк Сървисис" излезе с официална позиция до медиите

...
Компанията "Уан Нетуърк Сървисис" излезе с официална позиция до медиите
Коментари Харесай

Компанията на най-богатата българка с официална позиция за мегаскандала

Компанията "Уан Нетуърк Сървисис " излезе с публична позиция до медиите по отношение на мегаскандала, който се развихря сега в страната. Милионерката Ружа Игнатова, посочена за най-богатата българка, попадна под ударите на прокуратурата. Антимафиоти от ГДБОП и сътрудници на ДАНС нахлули в офисите на ръководената от Игнатова мрежа от акции за криптовалута OneCoin в София, Варна и Велико Търново. Иззети са сърварите, голям брой документи и са разпитани над 50 очевидци, заяви шефът на Спецпрокуратурата Иван Гешев. 
Той удостовери, че Ружа Игнатова е обвинена в Германия, а от наша страна е поискано подпомагане по следствието против нея. Според немското обвиняване става дума за "пирамидална конструкция за машинация с комерсиална цел, прогресивно набиране на клиенти и пране на пари ". Немските управляващи имат подозрения, че със средствата са финансирани интернационалните незаконни групи и терористични организации. Само за три години активност в Германия OneCoin е набрала над три милиона консуматори. 
Криптовалутата е сходна на известната BitCoin, с тази разлика, че не е децентрализирана като оригинала, а може да се придобие само от "Интеневънъл маркет ". Самото съдружие е записано като BitCoin Ltd. В Дубай. В София оперира като "Уан Нетуърк Сървисис " ЕООД с шеф 26-годишния Кристиян Манолов. Сърварите са конфискувани от офисите му на площад "Славейков " 6А. при самата акция на 17-18 януари са участвали представители на Европол и на гермнаските проверяващи органи.  
Ето каква е позицията на "Уан Нетуърк Сървисис ": 
Компанията "Уан Нетуърк Сървисис " ЕООД би желала да изкаже формалното си мнение във връзка многочислените изявления в медиите по отношение на това, че е разрушена незаконна формация, занимавала се с пране на пари посредством виртуалната валута OneCoin. Бихме желали ясно да заявим, че компанията в никакъв случай не се е занимавала с противозаконна активност както на територията на Република България, по този начин и в другите страни, в които оперира.
Компанията "Уан Нетуърк Сървисес " ЕООД и партниращите й сдружения постоянно намерено са заявили своите предпочитание и подготвеност да спомагат на съответните органи, институции и медии с каквато информация е нужна за оптималната бистрота и изчистване на всевъзможни подозрения по отношение на активността на компанията. Искаме също по този начин да изразим откровеното си удивление от обстоятелството, че никой от представителите на компанията не беше потърсен за мнение от представители на медиите, както би било редно да се случи в една правова страна и каквато, най-малко ние мощно имаме вяра, е Република България. 
Това, което следим, обаче, ни кара да имаме вяра, че става въпрос за показна акция против "Уан Нетуърк Сървисис " ЕООД, виртуалната валута OneCoin и нейния основател доктор Ружа Игнатова. Виждаме целенасочена медийна акция за оклеветяване репутацията на гореизброените и предумишлено укриване на значими характерности от активността на компанията, която ни показва в напълно отрицателна светлина. 
Важно е да се означи, че все още, от известната на юристите на сдружението информация, е налице настоящо следствие, което в правния мир значи единствено едно - няма публично завършил правосъден развой, обективно доказващ съображение за покачване на обвиняване нито против компания, нито против физическо лице. По време на инспекцията на органите на реда, при питане от страна на чиновници на "Уан Нетуърк Сървисес " ЕООД каква е повода за тази акция, има ли повдигнато обвиняване и в какво, такава информация не беше предоставена.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР