Компанията Twitter съобщи, че е закрила над 200 акаунта, принадлежащи

...
Компанията Twitter съобщи, че е закрила над 200 акаунта, принадлежащи
Коментари Харесай

Twitter информира сената за руската намеса в изборите

Компанията Twitter заяви, че е протекция над 200 акаунта, принадлежащи на същите съветски консуматори, които преди изборите в Съединени американски щати разгласиха хиляди известия, подпомагащи акцията на Доналд Тръмп във Фейсбук.
Представители на Twitter дадоха показания за съветската интервенция на закрито чуване пред сенатската комисия по разузнаването. Според сенаторите обаче предоставената информация е незадоволителна, съобщи Би Би Си.

Сенаторът от Вирджиния дефинира отчета на Twitter като разочароващ и несъответстващ.
По думите му, комисията не е научила съвсем нищо ново от отчета на компанията, който е на практика е повторил информацията, предоставена по-рано от Фейсбук.

" Това демонстрира колосално недоумение на сериозността на обстановката от страна на Twitter ", заключи Уорнър.

Представителите на обществената мрежа показват, че са постигнали триумфи при битката с ботовете - автоматизираните сметки, само че са се появили проблеми с сметки, ръководени от хора - така наречен тролове.

Голямото количество такива консуматори създава резултат, сходен на спам, само че съгласно компанията тези сметки са доста по-трудни за идентифициране.

Комисиите по разузнаването на сената и на камарата на представителите поканиха управленията на Фейсбук, Гугъл и Twitter на 1 ноември да дадат обществени показания за съветската интервенция в изборите.

Според информация на в. " Washington Post ", сметките в Twitter са били свързани с 470 акаунта и страници във Фейсбук, основани от известната съветска " фабрика за тролове " в Санкт Петербург , публично известна като " Агенция за интернет проучвания ".

" Има доста свидетелства за това, че съветските спецслужби са работили в Twitter дълги години и са употребявали мрежата за разпространение на послания по този начин, че те да се мултиплицират в медиите. " - разяснява заместник-директорът на Sunlight Foundation Алекс Хауард пред Washington Post.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР