Компанията Twitter Inc беше обвинена във вторник от 100 бивши

...
Компанията Twitter Inc беше обвинена във вторник от 100 бивши
Коментари Харесай

Стотици бивши служители съдят Twitter

Компанията Twitter Inc беше упрекната във вторник от 100 някогашни чиновници в разнообразни нарушавания,  включително съкращения на дами и неплащане на обещаните компенсации, заяви " Ройтерс ".

Шанън Лис-Риордан, юрист на служащите, сподели, че е подала 100 претенции за арбитраж против Twitter, които имат сходни искове с четири групови каузи, висящи във федералния съд на Калифорния.

Всички служащи подписаха съглашения за завеждане на правни разногласия против компанията в арбитраж, а не в съд , сподели Лис-Риордан, което значи, че евентуално ще им бъде неразрешено да вземат участие в груповите искове.

Припомняме, че Twitter уволни почти 3700 чиновници при започване на ноември като мярка за редуциране на разноските от новия притежател Илън Мъск, който заплати 44 милиарда $ за придобиването на платформата за обществени медии, а стотици други след това подадоха оставки.
 Служители на Twitter всеобщо напущат
Служители на Twitter всеобщо напущат

След като Мъск постави завършек на работата от у дома и наложи по-дълъг работен ден

Арбитражните претенции упрекват Twitter в дискриминация по сексуален симптом, нарушение на контракта и нелегално уволняване на чиновници, които са били в медицински или наставнически отпуск.

Twitter не отговори незабавно на искане за коментар.

Лис-Риордан сподели, че нейната компания е разговаряла със стотици други някогашни чиновници на Twitter и има намерение да заведе повече правни искове в арбитраж от тяхно име.

" Поведението на Twitter, откогато Мъск пое ръководството, е необикновено жестоко и ние ще търсим всички благоприятни условия, с цел да защитим служащите и да извлечем от Twitter обезщетенията, които им се поставят ", сподели тя.

Висящите групови искове настояват, че Twitter е уволнявал чиновници и реализатори без 60-дневното предупреждение, изисквано от закона, непропорционално уволнявал дами и принуждавал служащи с увреждания, като отказвал да позволи отдалечена работа.

Twitter също е изправен пред минимум три тъжби, подадени в борда по труда в Съединени американски щати, в които се твърди, че чиновници са били уволнени за критикуване на компанията, опит за образуване на стачка и друго държание, предпазено от федералното трудово законодателство.

Компанията отхвърли да е нарушила закона , изискващ предупреждение, и към момента не е дала отговор на другите изказвания.
 Напускат ръководители в Twitter
Напускат ръководители в Twitter

След като основни компании оповестиха отдръпването си

Потребителите на Twitter, взели участие в анкетата на Мъск, като изпълнителен шеф на обществената мрежа - резултат, който той даде обещание да последва. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР