Компанията Trump Media & Technology Group Corp. (TMTG), която притежава

...
Компанията Trump Media & Technology Group Corp. (TMTG), която притежава
Коментари Харесай

Тръмп в опит за финансово укрепване пусна социалната си мрежа на фондовата борса

Компанията Trump Media & Technology Group Corp. (TMTG), която има обществената мрежа на Доналд Тръмп Truth Social, ще бъде листната на борсата NASDAQ. Това стана известно, откакто в края на предходната седмица акционерите на Digital World Acquisition Corp. (Targeted Mergers and Acquisitions Companies) са се съгласили да се слеят с TMTG.

Според изискванията на договорката Тръмп персонално ще има към 79 милиона акции от обединената компания. Като се има поради, че акциите на Digital World затвориха на $36,94 в петък, делът на Доналд Тръмп ще коства почти $3 милиарда.

Сделката ще помогне на Тръмп да усъвършенства финансовото си положение, което беше разтърсено след поредност от изгубени каузи. Така до края на 25 март, той би трябвало да даде на съда гаранция в размер на 464 милиона $ като част от делото за даване на погрешна информация за личното му благосъстояние. Ако гаранцията не бъде предоставена, по отношение на Тръмп могат да бъдат приложени краткотрайни ограничения под формата на конфискация на част от имуществото. В тази връзка медиите в Съединени американски щати интензивно разискват възможния банкрут на някогашния президент Доналд Тръмп.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР