Компанията Tesla стана най-скъпият американски автомобилен производител, след като нейните

...
Компанията Tesla стана най-скъпият американски автомобилен производител, след като нейните
Коментари Харесай

Tesla вече е най-скъпият американски автомобилен производител

Компанията Tesla стана най-скъпият американски авто производител, откакто нейните акции внезапно скочиха при започване на януари. Пазарната капитализация на марката е 89 милиарда щатски $. За съпоставяне, концернът General Motors се прави оценка на 50 милиарда $, а Ford - на 37 милиарда Така компанията на Илон Мъск е по-скъпа и от двата производителя взети дружно.
В средата на тази седмица акциите на Tesla доближиха рекордната стойност от 492,14 $. Само за последните 3 месеца те са скочили двойно, като това се дължи на положителните продажби, които компанията регистрира по света, а също по този начин и на откриването на новия цех в Китай, който към този момент създава електрически автомобили.
Както оповестява организация Reuters, като се базира на консултантската компания MainStay Capital Management, пред Tesla стои разрешаването на още няколко казуса, с цел да може компанията да се стабилизира изцяло. Те са свързани най-много с надеждността на предлаганите модели, защото компанията обръща повече внимание на комплицираните технологии, а на не качеството и сигурността на колите си.
Интересното е, че GM и Ford превъзхождат Tesla като брой на продадените коли. За 2019 година единствено в САЩ двата концерна са осъществили над 2 млн. нови коли, до момента в който компанията на Мъск е продала 367 000 по целия свят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР