Компанията Tesla представи на своите акционери финансовия си отчета за

...
Компанията Tesla представи на своите акционери финансовия си отчета за
Коментари Харесай

Tesla подобри рекордите си по производство и доставки

Компанията Tesla показа на своите акционери финансовия си доклада за първото тримесечие на 2020 година Въпреки упованията на анализаторите от „ Уол Стрийт “, които предвидиха загуби от 32 цента на акция, производителят на електрически автомобили е спечелил по 9 цента.
От януари до март компанията на Илон Мъск е получила приходи в размер на 5,895 мрд. Долара. Чистата облага е скромните 16 млн. $, което не е толкоз неприятен резултат предвид на това, че Tesla непрестанно влага големи средства в развиването на нови технологии. За съпоставяне, през първото тримесечие на 2019 година компанията регистрира загуби от 702 млн. $ при приходи от 4,5 милиарда Трябва да се означи още, че това е третото следващо тримесечие, в което Tesla приключва на плюс.
В същото време Мъск прави всичко допустимо, с цел да може заводът на компанията му във Фриймонт (Калифорния) да стартира работа. Забраната за активност на предприятията в щата, издадена поради пандемията от ковид, е до 3 май, като всеки, който я наруши, е застрашен от санкция или влизане в ареста. Ръководството на Tesla обаче е готово да наруши възбраните и към този момент изпрати писма до част от чиновниците си, в които ги приканва да дойдат на работа. Това се отнася най-много за служащите от цеховете за щамповане и боядисване.
Заводът във Фриймонт беше закрит на 23 март, когато в Калифорния беше въведен режим „ shelter in place “ (Стойте на сигурна). Това значи прекъсване на работа на всички предприятия в щата, без тези, които обезпечават живота на градовете. В завода на Tesla се сглобяват Model 3, Model S, Model X и Model Y, а Мъск се опита да убеди управляващите, че производството им е „ витално значимо за страната “. Той даже разгласи, че предприятието се отнася към „ Националната инфраструктура със стратегическо значение “, която е под наредбите на Агенцията за кибербезопаност и сигурност на инфраструктурата на Съединени американски щати.
Засега опитите на милиардера и екипът му удрят на камък, защото министърът на опазването на здравето на Калифорния разгласи, че предприятието съставлява опасност за здравето на работещите в него и би трябвало да остане затворено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР