Компанията Tesla показа първия пикап в историята си, който получава

...
Компанията Tesla показа първия пикап в историята си, който получава
Коментари Харесай

Странният пикап на Tesla ще произвежда ток

Компанията Tesla сподели първия пикап в историята си, който получава името Cybertruck и продължава да е една от най-обсъжданите тематики измежду почитателите на колите. Основното е ексцентричният дизайн, който беше бурно неодобрен. Факт е, че американският производител показа концептуална версия, като до излизането на пазара в края на 2021 година тя може да претърпи съществени промени.
Един от детайлите, които притеглят внимание, е огромната железна повърхност, която служи за покрив на кабината и на товарната платформа по едно и също време. Мнозина се чудят, защо е необходим този детайл и се наложи основният изпълнителен шеф на Tesla - Илон Мъск, да изясни предназначението му.


Оказва се, че това е голяма слънчева батерия, която може да акумулира сила, задоволителна за 24 км пробег дневно. В структурата на пикапа евентуално ще се появят още такива прииращи се панели, с помощта на които пробегът на Tesla Cybertruck ще може да се усилва с сред 48-64 км дневно. И те ще се прибавят към пробега на електрическия автомобил, който при топ-версията с 3 електромотора ще е над 800 км.
Любопитното е, че странният дизайн не отблъсква почитателите на марката, а даже в противен случай. Според Мъск, единствено в първите 2 дни след премиерата на пикапа в компанията са получени близо 150 000 предварителни поръчки за него. Така Cybertruck евентуално ще усъвършенства върха на Tesla Model 3, за която бяха направени 400 000 поръчки през първия месец след премиерата му. При това, ползата на клиентите е най-много към по-скъпите и по-мощни версии на пикапа, които са с 2 или 3 електромотора (съответно 42 и 41%), до момента в който за тази с 1 електрически мотор остават едвам 17%.


Клиентите не пожертван нищо, защото депозитът е едвам 100 $. И в случай че се откажат от покупка, той ще им бъде върнат. Цените на пикапа Cybertruck варират от 39 900 $ до 69 900 $, като първите доставки на машината до крайни клиенти ще станат факт едвам в края на 2021 година
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР