Компанията Tesla е най-скъпият автомобилен проиводител в света, след като

...
Компанията Tesla е най-скъпият автомобилен проиводител в света, след като
Коментари Харесай

Tesla стана най-скъпият автомобилен производител в света

Компанията Tesla е най-скъпият авто проиводител в света, откакто нейната пазарната капитализация задмина тази на Toyota. Стойността на акциите на Tesla решително мина границата от 1000 $ за численост, като единствено преди година тя беше 5 пъти по-ниска.
Като цяло растежът на скъпите бумаги е 6,2% и пазарната капитализация на производителя на електрически автомобили доближи 185,3 милиарда $. За съпоставяне, японската Toyota стува 178,7 милиарда $. На трето място е немският колос Volkswagen, чиято пазарна стойност е 2 пъти по-ниска – 85,5 милиарда $.
Бурният скок на акциите на Tesla се дължи на известието, което направи създателят на компанията Илон Мъск. Той разгласи, че Tesla стартира да приема поръчки за първия си камион Semi, който е подготвен за серийно произвеждане.
Финансови специалистите напомнят, че от началото на годината акциите на Tesla са се нараснали с над 52%, като това се дължи най-вече на продажбите на Model 3 в Китай, които единствено през последния месец се усилиха 3 пъти. А от момента на излизането на компанията на борсата през 2010 година нейните скъпи бумаги са скочили 53,7 пъти.
Икономисти чакат, че в случай че продажбите на Model 3 продължат със същите темпове, акциите на Tesla ще усилят доста цената си още в идващите месеци. Очаква се, те да доближат до равнища от 1500 $ за численост, което ще направи компанията на Мъск още по-скъпа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР