Компанията "Телетол" АД, която е собственост на кипърска офшорка и

...
Компанията "Телетол" АД, която е собственост на кипърска офшорка и
Коментари Харесай

СКАНДАЛНО! Певицата ЛиЛана и кипърска офшорка ще събират тол таксите

Компанията "Телетол " АД, която е благосъстоятелност на кипърска офшорка и на стартъп, в който съсобственик е певицата ЛиЛана, стана втория народен снабдител на услуги за електронно събиране на пътни такси.

Досега единственият снабдител на услугата беше "Интелигентни Трафик Системи " ЕАД.

Договорът сред Агенция "Пътна инфраструктура " (АПИ) и особено записаното през февруари тази година акционерно сдружение "Телетол " е подписан на 14 май.

Новината пристигна в деня, в който транспортният отрасъл се оплака от неналичието на информация по какъв начин ще работи тол системата за
колите над 3.5 тона, която влиза в действие от 16 август. От през днешния ден пък стартират тестванията на тол системата посредством симулации.

В 10-дневен период от сключване на контракта, "Телетол " би трябвало да потвърди оперативна съгласуемост с Електронната система за събиране на пътни такси, с цел да стартира активност по даването на услугите, е посочено в известието. Едва след определяне на съгласуемост договорът с националния снабдител на услуги влиза в действие.

Ако в инструкции период не се откри подготвеност за показване на услугите, то срокът се удължава досега на фактическото доказване, че е реализирана оперативна съгласуемост, показват от Националното тол ръководство.

От пътната организация и тол ръководството не споделят каква е комисионната, която ще прибира доставчикът от тол таксите и продадените електронни винетки. Съгласно нормативните документи оптималната комисионна е 7%. Толкова да вземем за пример прибира "Интелигентни Трафик Системи ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР