Компанията Strategy Analytics публикува статистика относно световния пазар на интелигентните

...
Компанията Strategy Analytics публикува статистика относно световния пазар на интелигентните
Коментари Харесай

На пазара на смарт-колоните се наблюдава взривен ръст

Компанията Strategy Analytics разгласява статистика по отношение на международния пазар на интелигентните високоговорители към края на третото тримесечие на годината.

Отбелязва се, че промишлеността демонстрира безусловно взривен растеж. Ако през третото тримесечие на 2016 година в международен мащаб са доставени почти 0,9 милиона смарт-колони, то в този момент — те са 7,4 млн. По този метод, продажбите са скочили с повече от 700 %.

Лидер на пазара остава Amazon, чийто доставки за тримесечния интервал са към 5,0 милиона “умни” високоговорителя. Въпреки това, делът на компанията за една година е намалял от 93,5 % на 66,9 %.

На второ място е Гугъл с 1,9 милиона доставени устройства. Тази компания все още управлява повече от 25,3 % от международния пазар. По този метод, общият дял на Amazon и Гугъл доближава 92,2 %.

Отбелязва се, че на северноамериканския пазар към края на третото тримесечие, ще се осъществят съвсем три четвърти от всички продажби на интелигентни високоговорители. Но за в бъдеще, тази цифра ще падне, защото смарт-колоните набират известност и в други райони.

Най-честите гласови асистенти в сегмента на “умните” високоговорители, както може да се чака, са Amazon Alexa и Гугъл Assistant.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР